CHP'li Vekillerden Silivri Çıkarması

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) milletvekilleri, Ergenekon davasının görüldüğü Silivri Cezaevi’ne geldi.

Duruşmayı izleyeceklerini söyleyen CHP’li 7 vekil, mahkemenin 18 Eylül’de bazı sanıklar hakkında verdiği ‘duruşmalardan men’ kararını eleştirdi.

CHP Milletvekilleri İzzet Çetin, Mustafa Kul, Ali Özgündüz, İlhan Cihaner, Oktay Ekşi, Süheyl Batum ve Mahmut Tanal, Ressam Bedri Baykam, CHP ve İşçi Partisi temsilcileri, Ergenekon davası duruşmasının yapılacağı bina önünde sabah erken saatlerden itibaren toplanmaya başladı.

Saat 10.30 sıralarında CHP'li milletvekilleri, yaptıkları basın açıklaması ile 18 Eylül tarihinde yapılan son duruşmada CHP milletvekili Mustafa Balbay'ın da aralarında bulunduğu bazı sanıklar hakkında verilen ‘duruşmalardan men’ kararını eleştirdi.

CHP Milletvekili İlhan Cihaner, konuşmasına Balyoz kararını eleştirerek başladı.

Daha önceleri hukuk kurallarının ihlal edildiğini ve bunlara alışıldığını öne süren Cihaner, son duruşmada olmayan hukuk kurallarıyla yargılama yapıldığına şahit olduklarını ileri sürdü. Cihaner, burada maalesef hukukun, adaletin, hukuk devletinin mezarı kazılmakta. Ve utanarak söylüyorum, mezar kazma görevi de hakimleri, savcılara, hukuk mekanizmasına veriliyor." İddiasında bulundu.CHP Milletvekili Oktay Ekşi de, "Eğer bir ülkede zulüm egemen ise onun karşısına çıkabilmek için başvurabileceğiniz yer yargıdır. Gidersiniz yargıya hakkınızı ararsınız. Zalim şudur, yaptığı budur. Bunun cezasını ver dersiniz. Ama bir ülkede hukuk, yargı, adalet eğer zulmün aracı haline geldiyse, hatta hatta onun uygulayıcısı haline geldiyse o zaman başvuracağınız herhangi bir mercii kalmamıştır demektir. Toplum olarak bunun üstesinden geleceğimize inanıyorum.” diye konuştu.

CHP'li vekiller, açıklamanın ardından Ergenekon davasının duruşmalardan men edilen tutuklu sanıkları ile görüşeceklerini açıkladı.