Çin’deki Yunus, Fok ve Yavru Balina Gösterileri Hayran Bırakıyor

Çin’in başkenti Pekin’deki akvaryum parkında yunus, fok ve yavru balina ile yapılan gösteriler izleyenlere keyifli anlar yaşatıyor.

7’den 7’e herkesin gezdiği park, özellikle hafta sonları Çinlilerin akınına uğruyor. Parktaki akvaryum salonuna girildiğinde çocukların ilgisini önce çeşitli küçük balıklar çekiyor. Balıkların önünde fotoğraf çekilen çocukların karşısına yavru balinalar çıkıyor. Akvaryumdaki en heyecanlı bölüm ise yunus, fok ve balinalarla yapılan gösteriler. Gösteride önce yunus balıkları sahne alıyor. Metrelerce yükseğe toplu olarak sıçrayan yunusların dansı ve şarkı söylemesi ve değişik yüzme sahneleri, izleyenlerden tam not alıyor. Eğitimcisini arkadan hızlı bir şekilde itmesi ise yunusların ne kadar başarılı olduğunu ortaya koyuyor.Sahneyi ikinci olarak fok balığı alıyor. Çemberi boynuna geçirmesi ve sempatik hareketleri de seyircilerden alkış alıyor.

Son olarak ise yavru beyaz balinalar sahne alıyor. Eğitimcisinin komutlarını eksiksiz yerine getiren balinaların dairesel dansı ve eğitimcilerini iterek yukarıya kaldırması, izleyicilerin hayran kaldığı başka sahneler olarak dikkat çekiyor.Ayrıca parkı gezenlerin en çok ilgi gösterdiği hayvanlar arasında pandalar da vardı. Bakıcısının pandaya yemek verme anı, kameralara takıldı .