Rusya'nın en saçma ödülünü patlayıcıdan elmas aldı

Harvard'da alternatif bir Nobel ödülü olan yılın en saçma, yararsız ve eğlenceli bilimsel buluşlarına verilen Ig Nobel Ödülleri töreni gerçekleşti.

Rusya'nın en saçma ödülünü patlayıcıdan elmas aldı
İgor Petrov'un öncülüğünü yaptığı SKN Şirketi'nden Rusyalı bilim adamlarının oluşturduğu grup en saygın Ig Nobel Ödülleri'nden birini aldı. Çelyabinskaya Bölgesi'nde bulunan Snejinsk şehrindeki mühendislerden oluşan grup, patlayıcı maddeleri elmasa çeviren bir teknoloji geliştirdi. Patlama yoluyla elde edilen ürünü mühendisler 'nanoelmas' diye adlandırıyor. Bu ürün özel şartlarda sentezlenen toz halinde bir maddeden oluşuyor.

Petrov öncülüğündeki Rusya'dan bilim adamlarının katıldığı mühendisler grubu Ig Nobel Ödülü'nü alan tek araştırma grubu değil. Eiffel Kulesi'nin soldan bakıldığında neden daha kısa gözüktüğünü açıklayan Hollanda, Peru ve Rusya'dan bilim adamları psikoloji alanında ödül aldılar. Hidrodinamik alanında Ig Nobel Ödülü'nü, yürüme esnasında kahve içerken kahvenin fincandan neden döküldüğü üzerine geniş çaplı bir araştırma yapan Ruslan Kreçetnikov ve Amerikalı Hans Mayer elde etti.