Gafsad Kursiyerinden Fotoğraf Sergisi

Gaziantep Fotoğraf Sanatı Derneği (GAFSAD) 25. yılı nedeniyle, Gaziantep Üniversitesi Fen Fakültesi Matematik Öğrencisi Mehmet Sezi Yelken isimli kursiyer tarafından kişisel resim sergisi açıldı.

Gaziantep Halk Kütüphanesi'nde açılan sergiye Şahinbey Belediye Başkanı Uğur Turan, Gaziantep İl Kültür Turizm Müdürvekili Mehmet Aykanat ve dernek üyeleri katıldı.

Sergi 15 gün açık kalacak, sergide 30 fotoğraf doku ve grafik çalışmalı resimler sergilenecektir. Sergi açılışında konuşan Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, "Bizim kültüre, turizme, sanata muhabbetimiz var. Bizim esasen insana muhabbetimiz var. Kim olursa olsun rengi ne olursa olsun etnik yapısı ne olursa olsun sınıfı, dili, ırkı, rengi ne olursa olsun bizim muhabbetimiz var. Bizim taktiğimiz incitsen de incitme gönlünü ve kalbini açık tut insanlara hizmet et. Bunun için Yunus gibi Mevlana gibi insanları seviyoruz. Çünkü insan bizim başımızın tacıdır. Sergi açılışında Kürtçe baş tacı 'serceve' diyen Kaymakam Turan, "Sizler bizim için kıymetlisiniz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü her sanatsal etkinlikte hatırlıyorum. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün sözlerini bilmeyen, sözlerini uygulamadan iyi bir idareci olamaz. İdareci atasını, ecdadını bilecek, sanatı sanatçıyı üreteni bilecektir" diye konuştu.

Mehmet Aykanat da, "Buradaki şu kalabalığı görünce bizi duygulandırdı ve mutlu etti. Umarım bundan sonraki sanat sergilerimize hepinizin katılacağına inanıyorum" dedi.

Kaynak: İHA