Vakıf Üyeleri Kültür, Çevre ve Sosyal Sorumluluk Üzerine Çalışmak İçin Eskişehir'de Bir Araya Geldi

Anna Lindh Avrupa-Akdeniz Kültürlerarası Diyalog Vakfı Ulusal Ağ ve Ortak Faaliyet Toplantısı, Eskişehir'de başladı. Vakıf üyeleri kültür, çevre ve sosyal sorumluluk üzerine çalışacaklar.

Tepebaşı Belediyesi Özdilek Sanat Merkezi'nde başlayan ve iki gün sürecek olan toplantıya, Vakfın Eş Koordinatörü olarak İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı, Sistem ve Jenerasyon Derneği, Sivil Toplum ve Kalkınma Enstitüsü Derneği yöneticileri ile Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç katıldı.

Sivil Toplum ve Kalkınma Enstitüsü Derneği Başkanı Necdet Sağlam, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, Anna Lindh Vakfı'nın faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Vakfın, Akdeniz'in her iki kıyısındaki toplumların ve insanların birbirlerine yakınlaşması ve ortak projeler gerçekleştirmesi amacıyla Avrupa Birliği'nden 27 ülke ve Türkiye dahil 15 Akdeniz ülkesinin Dışişleri Bakanlıklarınca 2005 yılında kurulduğunu söyledi.

3 bin 500 sivil toplum kuruluşunu çatısı altında topladıklarını kaydeden Sağlam, vakfın çalıştığı konular arasında, eğitim ve gençlik, kültür ve sanat, barış ve işbirliği varlığı, değerler, din ve maneviyat, şehirler ve göç, medya konularının yer aldığını ifade etti.

Vakfın, Türkiye'de 160'ın üzerinde üyesi bulunduğunu belirten Sağlam, şöyle konuştu:

''İki gün sürecek olan toplantıya katılan 35 üye kuruluş ile Avrupa- Akdeniz diyaloğunu geliştirmek ve Türkiye ayağını etkinleştirmek adına neler yapabileceklerini, bu konudaki imkan ve yetileri değerlendireceğiz. Ortak faaliyet olarak, kültür, çevre ve sosyal sorumluluk üzerine çalışacağız.''

Belediye Başkanı Ataç ise toplantıya ev sahipliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, başta Pişmiş Toprak Sempozyumu olmak üzere, gerçekleştirdikleri kültür sanat etkinlikleri hakkında vakıf üyelerine bilgi verdi.

Muhabir: Yıldız Gündoğmuş

Yayıncı: Mürsel Çetin
Kaynak: AA