Hürsiad Başkanı Fincan: Kara Bulutların Dağılması İçin Birlikte Hareket Edilmeli

Hür Sanayici ve İşadamları Derneği (HÜRSİAD) Başkanı Kasım Fincan, “Ülkemizin başında gezen kara bulutların dağılması adına iktidar olsun, muhalefet olsun hep birlikte bu belalardan kurtulma adına birlikte hareket edilip çözüm bulunmalıdır.” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gaziantep İl Başkanı Mehmet Gökdağ ve parti heyeti, HÜRSİAD’ı ziyaret etti. Ziyarette konuşan Gökdağ, son günlerde yaşanan terör olaylarına değindi. Teröre karşı topyekûn mücadele edilmesi gerektiğini söyleyen Gökdağ, barış ve kardeşlik değerlerinin korunması gerektiğini ifade etti.

Gökdağ, “Hem Suriye, hem deprem, hem terör olayları çok can sıkıcı durumda ülke olarak hepimiz aynı gemide bulunuyoruz. Ülkemizin sorunlarının çözümü adına biz de muhalefet partisi olarak yapıcı önerilerimizle katkı sunmaya çalışıyoruz. Özellikle ilimizi ilgilendiren Suriye'de yaşanan hadiselerle ilgili cumartesi günü Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu Gaziantep’te olacaklar. Sizin gibi önde gelen sivil toplum kuruluşlarıyla özellikle Suriye’nin ilimize etkileri konusunda fikir alışverişinde bulunacaklar katılımlarınızı bekliyoruz.” dedi.

TUSKON ve HÜRSİAD'ın Türkiye’nin en yaygın sivil toplum kuruluşlarının başında geldiğini ve faaliyetlerini takdirle takip ettiklerine de dikkat çeken Gökdağ, “CHP olarak Gaziantep’in sorunlarının çözümünde sivil toplum kuruluşlarımızla işbirliği yaparak ilimizin sorununun çözümüne katkıda bulunmaya çalışıyoruz.’’ diye konuştu.

HÜRSİAD Başkanı Kasım Fincan ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Hangi siyasi parti olursa olsun, ülkenin ve ekonominin sorunlarının çözümüne katkıda bulunacak her türlü birlik ve beraberliğe HÜRSİAD olarak önem veriyoruz. Türkiye’de uzlaşma kültürünün gelişmesi açısından Türk siyasetine, ekonomisine, Türkiye’deki insan yaşamına katkıda bulunacak tüm kurum ve kuruluşların birlikte hareket etmesi ve birbirleriyle fikir alışverişinde bulunmalarının da şart olduğunu düşünüyorum. Bunun sadece yerel bazda değil, ulusal bazda mutlaka gelişmesini arzu ediyoruz. Sorunlar vardır, sorunları çözmek için de uzlaşma kültürünün, birlikte hareket etmenin gelişmiş olmasında fayda var. Ülkemizin başında gezen kara bulutların dağılması adına iktidar olsun, muhalefet olsun hep birlikte bu belalardan kurtulma adına birlikte hareket edilmeli çözüm bulunmalıdır. Ayrıca Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun ilimize gelip sorunu yerinde gelip tahlil etmesini olumlu buluyoruz bizde toplantıya katılarak bilgi paylaşımında bulunacağız.’’ şeklinde konuştu.