Mobese Sisteminin Olmaması Katillerin Kaçışını Kolaylaştırdı

Ovacık Savcısı Murat Uzun’a yönelik saldırının ardından başlatılan geniş çaplı soruşturma sürüyor.

Saldırının ardından 8 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlardan ifade alma işlemi ise halen devam ediyor.Savcı Murat Uzun’a saldırı gerçekleştirenlerin, gri renk doblo araç ile kaçtığı belirtildi. Saldırganların kaçarken kullandıkları aracın plakası, ilçede mobese sistemi kurulmaması nedeniyle alınamadı.

Gözaltında olan ve sorguları devam eden şahısların, aracın plakasını göremedikleri, aracın hızlı bir şekilde hareket ettiği için sadece rengini görebildiklerini söyledikleri öğrenildi.İlçede görev yapan iki hakim ve iki savcının korumasız bir şekilde gezdikleri ve adliye binasından 200 metre uzaklıkta bulunan 3 katlı 6 daireli lojmanda kaldıkları, bu lojmanı koruyan herhangi bir polis ve polis kulübesi olmadığı ortaya çıktı.

JANDARMA VE POLİS GRİ DOBLO ARACIN PEŞİNE DÜŞTÜ

Ovacık savcısı Murat Uzun’a saldırı gerçekleştiren ve saldırının ardından Tunceli istikametine kaçan gri renkli Doblo aracın yakalanması amacıyla başlatılan geniş çaplı operasyon devam ediyor. Jandarma ve polis istihbarat birimleri, gri renkli dobla aracın bulunması için Ovacık ilçesinde karadan ve havadan araçları araştırıyor. Aracın Tunceli-Ovacık kara yolundan köy yollarına saparak izini kaybettirdiği tahmin ediliyor.Bu arada, Savcı Uzun’a saldırı gerçekleştiren teröristlerin gri renkli doblo araç ile Diyarbakır’da yakalandıkları iddia edildi .