İzka Kalkınma Kurulu Toplantısı

İzmir Kalkınma Ajansı Kalkınma Kurulu, İzmir'in EXPO 2020'yi kazanması durumunda şehre hangi mirasların kalabileceğini planlama kararı aldı.

Ege Bölgesi Sanayi Odası Meclis Salonu'nda gerçekleştirilen İZKA Kalkınma Kurulu Toplantısı'na başkanlık eden Kurul Başkanı Kemal Çolakoğlu, Türkiye'nin birlik ve beraberliğe her zamankinden daha fazla ihtiyacı olduğunu söyledi.

Çolakoğlu, ''Hiç unutmayalım ki terörün amacı, bizi huzursuzluğa sevk etmek, kasvet yaratmak, evlerimize kapatmak ve bu ülkenin insanları için yapmamız gerekenleri önlemek. Biz, inadına, günlük görevlerimizi yerine getireceğiz. Bağrımıza taş basacağız. Bu badireyi atlatmak için birlik ve beraberliğimizi sürdüreceğiz'' dedi.

EXPO adaylık dosyasını hazırlayan McKinsey Danışmanlık Hizmetleri Şirketi'nden Atakan Hilal de yaptığı sunumda, EXPO'nun ana tema olan sağlık alanıyla ilgili yoğun çalışmalar yaptıklarını, 14 başlık belirlediklerini, bunlara uygun alt temalarda da çalışmaların sürdürüldüğünü anlattı.

Hilal, bazı ek başlıklar da belirlediklerini ifade ederek, şöyle devam etti:

''Bunlar, kent vizyonu, sektörel değişim, sosyal sorumluluk projeleri ve EXPO sonrası miras. Bunlarla ilgili görüşlerinizi almak istiyoruz. Çünkü son EXPO başvurusunun yapıldığı 2015 yılından bu yana, ciddi gelişmeler oldu. Bunlardan bahsetmenin doğru olduğunu düşünüyoruz. Sektörler değişti, sosyal sorumluluk projeleri ve inovasyon kültürü arttı. EXPO alanını sürdürülebilir şekilde planlamak ne şekilde olacak- Bütün bunlara vereceğiniz yanıtlar bizim için önemli.''

ZED Danışmanlık Şirketi adına konuşan Burak Katmer de İzmir'in EXPO'yu aldığını düşünerek master plan hazırladıklarını dile getirdi.

EXPO alanında tasarlanacak simge yapı, açık alan arena ve kongre merkeziyle ilgili çalışmaların devam ettiğini anlatan Katmer, ''İnciraltı 'Sağlıklı Yaşam Merkezi' olarak konumlandırılabilir. Organik ürün pazarı, Ar-Ge merkezi, engelli fizyoterapi ve spor merkezi gibi pek çok fikir şu anda gündemde ve bu çalışmalar sürüyor'' dedi.

Muhabir: Gülcan Kaplan / Emre Umurbilir

Yayıncı: Tarkan Demir
Kaynak: AA