ABD'li Ünlüler Gençler İçin Bir Araya Geldi

ABD'de gençlerin toplum içindeki konumlarını güçlendirmek ve ülke gençliğine dikkat çekmek amacıyla düzenlenen organizasyona ABD'nin önde gelen isimleri katıldı.

Amerika Erkekler ve Kızlar Kulubü tarafından düzenlenen etkinliğe ABD'li aktör Denzel Washington, Olmpiyat madalyalı Michael Pheleps ve şarkıcı Ashanti gibi ünlüler katıldı.

Etkinlikte, Trei Dudley'e Yılın Ulusal Gençlik ödülü verildi.

Aile içi şiddet ortamında büyüyen, ebeveynlerinin ayrılmasının ardından tek başına büyümek zorunda kalan Dudley yaptığı konuşmada, "Hayatımı sürdürmek için çalışmaya başladım. Şu an bu çocuklara rol model oluyorum. Benim hayatım, onlara herşeyin mümkün olduğunu göstermeye yardımcı oluyor. Bir şeyi kafaya koyarsanız, onu yapabilirsiniz" dedi.

4 milyon gence hizmet götüren kulübün ülke genelinde 4 bin şubesi bulunuyor. Kulüp ayrıca, çocuklara da güvenli oyun ve eğlence alanları sağlıyor.

Kulüp Başkanı Rick Goings, hala önlerinde yapılacak çok iş olduğunu belirterek, "Dört milyon kişiye bakıyoruz. Ancak risk altında olan 15 milyon genç var. Güzel olan şu ki, programımız etkin bir şekilde işliyor" dedi Kulubün bir üyesi olan ünlü oyuncu Denzel Washington ise, "Bu kulüp olmasaydı, hayatım çok farklı olabilirdi" diye konuştu.

Washington, "En yakın arkadaşlarımdan üçü ile birlikte bu kulübte başlamıştık. Ancak onlar devam etmediler. Annem benim kulüpte kalmamı özellikle istemişti. Arkadaşlarımdan biri hapishanede 25 yıla mahkum oldu ve cezasını çekerken hapishanede öldü. Diğerleri de hapishanede. İşte benim hayatımın diğerlerinden farklı bir yol çizmesinin ana nedeni, Erkekler ve Kızlar Kulubü oldu" diye konuştu.

Olimpiyat madalyalı ünlü yüzücü Phelps ise, kendi su güvenliği ve sağlık programı ile kulube destek veriyor. Son 8 yıldır kulüple birlikte çalıştığını belirten Phelps, buradaki insanların enerji ve tutkularının kesinlikle inanılmaz olduğunu söyedi .
Kaynak: İHA