Karakeçili 18. Uluslararası Kültür Şenliği Sönük Geçti

Kırıkkale’de düzenlenen 18. Uluslararası Karakeçili Kültür Şenliğinde konuşan Kırıkkale Valisi Ali Kolat festivalin önceki yıllara göre sönük geçtiğini belirterek bu tür festivallerin önemsenmesi gerektiğini söyledi.

Karakeçili 18. Uluslararası Kültür Şenliği Sönük Geçti
Kırıkkale'nin Karakeçili ilçesinde bu yıl 18. düzenlenen Uluslararası Kültür Şenliği katılımın az olması nedeni ile önceki yıllara göre sönük geçti. Mevlidi şerif okutulmasıyla başlayan şenlik çeşitli etkinliklerle devam etti. Etkinlikte yağlı güreş, geleneksel Yörük pilavı ikramı, sergi, konser ve çeşitli gösteriler yapıldı.

Açılış Konuşmasını Yapan Karakeçili Belediye Başkanı Salih Avan, 18. Uluslararası Karakeçili Kültür Şenliğinin Kırıkkale’nin tek uluslararası şenliği olduğunu, şenliğin amacının birleştirmek bütünleştirmek, insanları birbirleri ile kaynaştırmak, karakeçili kültürünü öğrenmek ve öğretmek olduğunu söyledi.

Toplumların kendi kültürlerini, gelecek nesillere ne kadar uygun aktarırlar ise geleceklerinden o kadar emin olabileceklerini söyleyen Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz ise Yörüklerin Orta Asya’dan bin yıllık bir göç hayatı sonucunda yerleşmiş oldukları memleketlere ciddi anlamda kültürel zenginlikler kattığını ifade etti.

AK Parti Milletvekili Ramazan Can da bu coğrafyada yaşayan insanların Oğuzlar’ın Kayı Boyundan geldiğini, Anadolu’nun İslamlaştırılmasında, Müslümanlığın yaygınlaştırılmasında önemli unsur olmuş bir kavim olduğunu söyledi.

Şenliğe katılan Kırıkkale Valisi Ali Kolat ise milletleri yapan unsurların, insanları geleceğe taşıyan unsurlar olduğunu, bunların oluşmasında Karakeçili gibi aşiretlerin çok büyük önem ve katkı sağladığını söyledi.

Karakeçili şenliğinin önceki yıllarda çok daha hareketli olduğunu, son yıllarda ise biraz daha geri planda kaldığını öğrendiğini söyleyen Kolat, bu tür festivallerin önemsenmesi gerektiğini belirtti

Konuşmaların ardından protokol üyeleri yağlı güreşte derece yapan pehlivanlara madalyalarını taktı. Daha sonra şenliğe katılan tüm katılımcılara geleneksel Yörük pilavı ikram edildi .
Kaynak: İHA