Karacasu’da 25. Yıl Festival Coşkusu

Aydın'ın Karacasu ilçesinde bu yıl 25. düzenlenen "Afrodisias Kültür, Sanat ve tanıtım festivali renkli görüntülere sahne oldu.

Karacasu’da 25. Yıl Festival Coşkusu
Nazilli Belediyesi Mehter takımının gösterileri ile başlayan festivalin açılış töreninde halk oyunları gösterileri, seramik, resim sergileri gibi etkinlikler yapıldı. Yapılan konuşmalarda festivallerin önemine dikkat çekilirken Karacasu Belediye Başkanı Mustafa Büyükyapıcı, ilçenin tanıtımı için her türlü çalışmayı aralıksız olarak sürdürdüklerini ifade etti.

Festivale; Aydın Valisi Kerem Al, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, AK Parti Aydın Milletvekili Ali Gültekin Kılınç, Karacasu Kaymakamı Ahmet Gencer, Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Kuyucak Belediye Başkanı Ali Ulvi Akoğlu, Çevre ilçe ve beldelerinden gelen belediye başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı

Aydın Valisi Kerem Al konuşmasında festivalin amacına ulaşmasını diledi. Vali Al; "Karacasu seramikçileri ve pidecileri eşine az rastlanır insanlar. Yüzyıllardır ilçe ekonomisi bu iki önemli faktörle yaşamış. Bunun yanında demirci ustaları, mermer ve dericileri de ekonomiye büyük destek vermiş. Festivaller işte burada devreye girerek bu insanlarımızın emeğinin para etmesine, tanıtılmasına vesile oluyor. Çevre ilçe ve beldelerin desteği ile festivalimiz amacına ulaşacak ve halkımız umut ettiğini alacaktır" dedi.

Karacasu Belediye Başkanı Mustafa Büyükyapıcı; ise “Bu festivali ilçemizin tarihi, doğal ve kültürel zenginliklerini misafirlerimizle paylaşıyor ve tanıtımını yapıyoruz. İlçemiz insanının misafirperverliğini bir kez daha gösterme şansı yakalıyoruz. Bir ilçenin veya yörenin kalkınması için mutlaka tanıtımının yapılması gerekiyor. Sen ne üretirsen üret, en iyisini üretsen de tanıtımını yapmazsan satamazsın. Biz de bu doğrultuda çalışmalarımızı sürdürerek briç turnuvaları başta olmak üzere şairler yazarlar buluşması gibi etkinliklerle birlikte ilçemizi daha birçok kültürel faaliyetle tanıtmaya devam edeceğiz" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan ve AK Parti Aydın Milletvekili Ali Gültekin Kılınç da yaptıkları konuşmalarda Aydın insanının misafirperverliğine dikkat çektiler. Konuşmaların ardından Nazilli Mor Cepkenliler Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği halk oyunları ekibinin zeybek gösterisi beğeni ile izlendi. Açılışın sonunda ise festivale katılan protokol üyeleri hep birlikte zeybek oynayarak büyük alkış aldılar. Açılış töreninin ardından Karacasulu seramik ustalarının hünerlerini sergilemesi ve ilçeye gelen 21 ressamın çalışmalarına başladığı stantlar büyük ilgi gördü .
Kaynak: İHA