Palandöken'de Parke Taşı Döşeme Çalışmaları

Palandöken Kaymakamlığı tarafından yürütülen proje kapsamında, Güzelyurt köyünde başlatılan parke taşı döşeme çalışmaları sürdürülüyor.

Kaymakam Şenol Esmer, yaptığı yazılı açıklamada, Köylerin Altyapısının Desteklenmesi Projesi kapsamında hazırladıkları ''Güzelyurt Köyü Beton Parke Taş Kaplama İşi'' projesinin bir ay içerisinde tamamlandığını belirtti.

Söz konusu projeyle, susuz veya suyu yetersiz köylerin, sağlıklı, yeterli içme suyuna kavuşturulması, köy yollarının kalite ve standartlarının yükseltilmesini amaçladıklarını ifade eden Esmer, Güzelyurt köyüne daha önce yine KÖYDES kapsamında içme suyu götürüldüğünü anımsattı.

Köylere Hizmet Götürme Birliği'nin SODES kapsamında yürüttüğü ''Oyunla Büyü Projesi'' ile de çocuk oyun parkı yapıldığını vurgulayan Esmer, şunları kaydetti:

''Bu projeyle 4 bin metrekare parke taşı köy yollarına döşendi. Projenin amacına uygun olarak, yolların kalite ve standartları yükseltildi. Aynı zamanda kırsal kalkınmada önemli bir gereklilik olan temel fiziki altyapı sorunlarının çözümünde büyük bir adım atıldı. Kaymakamlık olarak ilçemize bağlı köylerin yaşam kalitelerinin geliştirilmesi çalışmalarına devam edeceğiz.''

Muhabir: Ayşe Yıldız

Yayıncı: Emine Konuk
Kaynak: AA