Hüseyin Gülerce Bingöl için hükümetten kelle istedi

Habertürk ekranlarında katıldığı yayında hükümete seslenen Hüseyin Gülerce " Bingöl saldırısı için istifa gerekiyor" dedi.

Hüseyin Gülerce Bingöl için hükümetten kelle istedi
Habertürk'te Ece Üner'in sorularını yanıtlayan Zaman Gazetesi yazarı Hüseyin Gülerce, canlı yayında hükümete seslenerek, sorumluların istifa etmesi gerektiğini söyledi.

Bingöl'de 10 askerin hayatını kaybettiği 70 askerin de yaralandığı hain saldırıda ihmal olduğunu söyleyen Gülerce ' 'Ortada 10 şehit varsa bir ihmal olduğu kesindir. Bir gün önce bir polis minübüsüne saldırı oluyor sonra da bu olay gerçekleşti ' dedi.

Sorumluların istifa etmesi gerektiğini kaydeden Gülerce 'Bence Sayın Başbakan yine korusun Genelkurmay Başkanı'nı, kuvvet komutanlarını. Sonuçta çok zor ve fedakarca bir iş yapıyor. Ama Türkiye'de işlemeyen bir kurum var: istifa müessesi. Bir general çocuğu, milletvekili ya da zengin çocuğu bu şekilde o otobüse bindirilmiyor. Şimdi birisinin istifa etmesi gerekiyor. Jandarmayı ilgilendiriyorsa bu olay, onun zaafı varsa, istihbaratın zaafı varsa. Japonya'da böyle bir ahlak var. Dünyanın bir çok ülkesinde böyle bir ahlak var. İki uçak çarpışınca Japon komutan bir kaç saat sonra odasında harakiri yaptı. Bu bir onur meselesi. İstifa olmadığı gibi açığa alma da olmuyor. Çok viddi bir zaaf olduğu besbelli. Burada açığa alınması gereken bir sorumlu yok mu? Bu olay öncekilerden çok daha ağır. 33 Erin şehit olduğu olaydan da daha vahim. Çünkü göz göre göre 5 vasıtaya silahsız bindirilmiş 200 asker gönderilmiş. 'ifadelerini kullandı.

BEYAZ GAZETE