Halk Ekmek Uygulaması Afrika Yolunda

Güney Afrika’nın Cape Town Belediye Başkanı Patricia Delille, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ı makamında ziyaret etti.

Konuk Belediye Başkanı Delille, “Halk Ekmek uygulamasını kendimize model alarak, ülkemizde bu tarzda bir uygulama yapmak istiyoruz.” dedi.

Saraçhane'deki Belediye Sarayı’nda gerçekleşen görüşmenin ardından bir açıklama yapan Başkan Kadir Topbaş, Patricia Delille’in kendisine bir nezaket ziyaretinde bulunduğunu, görüşmede İstanbul ile Cape Town şehirleri arasındaki bilgi ve deneyim paylaşımında bulunmak konusunda mutabakata vardıklarını söyledi.

Patricia Delille ile heyetinin bugün İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin şirketlerinden Halk Ekmeği ziyaret ettiklerini ve çok başarılı bulduklarını belirten Kadir Topbaş, “Sayın Başkan, Cape Town’da da Halk Ekmek tarzı bir uygulama yapmak istediklerini söyledi.

Şehirlerinde kurmak istedikleri ekmek üretim tesisi konusunda kendilerine teknik yardımda bulunacağız. Sayın başkan ile turizm ve kültür başta olmak üzere diğer alanlarda da bilgi ve deneyim paylaşımında bulunmak için bir mutabakatımız oluştu.” diye konuştu.

Kadir Topbaş, İstanbul ile Cape Town arasındaki işbirliğini daha ileri taşımak için THY’nin sefer sayılarını arttırarak İstanbul Cape Town arasında köprü oluşturmasını istedi. Cape Town Belediye Başkanı Patricia Delille de İstanbul ile Cape Town arasındaki işbirliği fırsatlarını değerlendirmek üzere bir heyetle birlikte buraya geldiklerini belirterek, şöyle konuştu; “Önümüzdeki sene medya sektöründen 20, turizm sektöründen de 20 kişiyi Cape Town’da ağırlayacağız. Misafirlerimiz İstanbul’a döndüklerinde şehrimizi Türk insanına tanıtsınlar ve bu şekilde turizm hacmimizi arttıralım istiyoruz. Şehrimize şu anda Johannesburg üzerinden aktarmalı uçak seferleri yapılıyor. Direk seferlerin başlatılmasını ve Türk insanının şehrimizde kalarak bizleri tanımasını istiyoruz.” şeklinde konuştu.