İzmir'de Expo 2020 Zirvesi Toplanıyor

'Daha iyi bir dünya için yeni yollar, herkes için sağlık' temasıyla kapılarını dünyaya açmayı planlayan İzmir, 21 Eylül 2020 tarihinde gerçekleşecek olan EXPO Zirvesi'ne hazırlanıyor.

Balçova Kaya Termal Otel'de 21 Eylül Cuma günü saat 14.00'te başlayacak olan EXPO Zirvesi'ne aynı zamanda AK Parti İzmir milletvekilleri olan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın yanı sıra Ege Bölgesi illeri valileri, İzmir milletvekilleri, belediye başkanları, üniversite rektörleri, Ege Bölgesi'nin ticaret ve esnaf odası başkanları da katılacak.

Zirveyle ilgili bir açıklama yapan İzmir Valisi Mustafa Cahit Kıraç, "EXPO 2020 sadece İzmir’in değil, bütün Türkiye’nin ortak hedefidir. Bu toplantı bilgi ve deneyim paylaşımıyla birlikte stratejik öneme de sahiptir” dedi.

EXPO 2020'nin sadece İzmir değil tüm Ege Bölgesi'ni ilgilendirdiğini kaydeden Vali Kıraç, "EXPO 2020 sadece İzmir’in hinterlandına giren bir bölgeyi etkilemeyecek, bütün bir coğrafyada sağlık, bilim, teknoloji ve sosyal ilişkiler alanında ciddi değişimlerin yeniliklerin, global buluşmaların yollarını açacak” diye konuştu.

İzmir’de yapılacak olan zirvenin amacının EXPO 2020 için bölgesel güç birliği, gönül ve bilgi paylaşımı olarak niteleyen Vali Kıraç, açıklamasını şöyle sürdürdü: "EXPO 2020 İzmir ulusal bir hedeftir. Bu nedenle herkesin katkısını desteğini bekliyoruz. Biz sadece dünya milletlerinin sağlık için bir platformda buluşmalarına ev sahipliği yapmayacağız. Başta Ege Bölgesi olmak üzere, diğer bölgelerimiz de İzmir kadar bu gelişmenin merkezinde yer alacak. İzmir merkez ancak bütün Türkiye ev sahibidir, herkesin hazırlığını, çalışmasını ona göre sürdüreceklerine inancımız kesindir."

EXPO 2020 Zirvesi'ne Afyonkarahisar, Aydın, Balıkesir, Çanakkale, Denizli, Manisa, Muğla, Kütahya, Uşak illerinin davet edildiğini de belirten Vali Kıraç, sözlerini şöyle noktaladı: "Ege bölgemiz, İzmir’imiz tarih boyunca sağlık konusunda önemli bir yere sahiptir. Deneyimlerimizi, birikimlerimizi, ortak hedeflerimizi, stratejik olarak birlikte neleri yapabileceğimizi konuşacağız. Heyecanımızı paylaşacağız. İzmir merkez lakin bütün Türkiye ev sahibidir. "
Kaynak: İHA