Bem-bir-sen, Üye Çocuklarını Fatih Projesi'ne Hazırlıyor

Memur-Sen Konfederasyonu'na bağlı Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası (Bem-Bir-Sen), Milli Eğitim Bakanlığı'nın hayata geçirmeye çalıştığı Fatih Projesi üyelerinin çocuklarının daha kolay adaptasyon sağlaması için 'tabletli eğitim' projesi başlattı.

Bem-bir-sen, Üye Çocuklarını Fatih Projesi'ne Hazırlıyor
Proje ile ilgili Akıllı Eğitim Teknolojileri ile anlaşma yapan sendika, 120 TL değerinde 1 yıllık evde okul online eğitim sistemi, tablet pc, 140 yayınevine ait 4 bin çeşit kitapta yüzde 50 indirim imkanını 12 ay ADSL internet aboneliği karşılığında ücretsiz sunacak. Konu ile ilgili Akar Otel'de bir basın toplantısı düzenleyen Bem-Bir-Sen Genel Başkanı Mürsel Turbay, okulların açılması ile velilere büyük yük getiren eğitim masraflarına bir de derslere destek kitapları, lise ve üniversite sınavlarına hazırlanan öğrencilerin sınava hazırlık kitaplarının eklendiğini hatırlatarak, bunların kamu çalışanlarına ciddi bir yük getirdiğine dikkat çekti. Bem-Bir-Sen'in öğrenci ile uzman eğitimcileri ortak bir eğitim platformunda buluşturacağını belirten Turbay, bu imkanın sendika üyelerinin çocuklarına ücretsiz olarak sunulacağını kaydetti.

Turbay, bunlara ilave olarak Fatih Projesi ve milli eğitim misyonunun temel eğitim donanımı olan tablet PC’yi de üyelerine ADSL aboneliği yoluyla ücretsiz vereceklerini dile getirdi. Tabletlerde ayrıca sendikal eğitim, mevzuat gibi konulardaki eğitimleri de yükleterek teşkilat eğitimlerinde tabletli eğitimi başlatacaklarını aktaran Turbay, "7 yıldır yerel yönetim hizmet kolunun yetkili sendikası olan ve üyeleri ile yerel yönetim çalışanlarına sunduğu yenilikçi-akademik sendikacılık anlayışı ile gündemde olan sendikamız Bem-Bir-Sen bu uygulamayla da bilişim ve eğitim sektörünün 5 büyük markasının bütün hizmetlerinden özel indirim ve avantajlarını üyelerine sunacak." açıklamasında bulundu .