Bem-bir-sen’den Üyelerine Büyük Kampanya

Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası (BEM-BİR-SEN) Genel Başkanı Mürsel Turbay, ilkelerinin kesintisiz sürekli eğitim olduğunu belirterek, “Üyelerimiz ve üyelerimizin çocukları için okulu-dershaneyi ve özel öğretmenleri tablet ortamında evlerine getiriyoruz” dedi.

Kamu sendikacılığında ilklerin sendikası olmayı ilke edinen Bem-Bir-Sen, üyelerine ve üyelerinin çocuklarına evde okul sistemini içeren ‘tabletli eğitim’ imkanı sağladı. Bem-Bir-Sen, kendi sektöründe referans kurum olan Akıllı Eğitim Teknolojileri ile yapılan anlaşma ile; 120 TL değerinde 1 yıllık ‘Evde Okul Online Eğitim’ sistemi, Exper Androıd 7’’ Tablet PC, 140 yayınevine ait 4000 çeşit kitapta yüzde 50 ’ye varan indirim, yerli üretim bilgisayar ürünlerinde yüzde 20 ekstra indirim, avantajlarını ADSL 12 ay internet aboneliği karşılığında ücretsiz sunacak.

"DERSLERE VE SINAVLARA DESTEK KİTABI MASRAFI ORTADAN KALKIYOR"

Konuyla ilgili basın toplantısı düzenleyen Turbay, okulların açılması ile velilere büyük yük getiren eğitim masraflarına birde derslere destek kitapları, lise ve üniversite sınavlarına hazırlanan öğrencilerin sınava hazırlık kitapları da eklendiğini ve kamu çalışanları adına ciddi bir yük haline geldiğini ifade etti.

Lise hazırlık öğrencileri için bu yükün 250-300 TL, üniversiteye hazırlık için 500-650 TL, KPSS ve diğer sınavlar için de bir o kadar yük teşkil edeceği düşünüldüğünde Bem-Bir-Sen’in uygulamaya koyacağı ‘tabletli eğitim’in daha da bir önem kazandığı belirten Turbay, “Bu nedenle BEM-BİR-SEN, Milli eğitim sistemimizin temel sorunları olan Sosyo-ekonomik ve fiziksel engellerin eğitime erişim üzerindeki etkisinden (fırsat eşitsizliği) dolayı destek eğitime ihtiyacı olan her bir öğrenci ile uzman eğitimcileri ortak bir eğitim platformunda, videolu eğitim, karşılıklı etkileşim, sanal sınıflar, uygulamalı eğitim, öğren/öğret ve basit görseller ve butonlar kullanılarak, eğitime hızlı ulaşım gibi modüller ile buluşturan bir Eğitim Sistemini üyelerine ve üyelerinin okuyan çocuklarına 12 ay boyunca ücretsiz olarak tahsis etmiştir. Buna ilaveten Fatih Projesi ve Milli Eğitim misyonunun temel eğitim donanımı olan Tablet PC’yi de üyelerine ADSL aboneliği yoluyla ücretsiz sunmaktadır. İlkemiz kesintisiz sürekli eğitimdir” dedi.

Öte yandan sürekli ve kesintisiz eğitimi ilke edinen Bem-Bir-Sen’in hazırlanacak olan tabletlere sendikal eğitim, mevzuat gibi konulardaki eğitimleri de yükletecek ve teşkilat eğitimlerinde tabletli eğitimi başlatmış olacağını belirten Turbay, “7 yıldır yerel yönetim hizmet kolunun yetkili sendikası olan ve üyeleri ile yerel yönetim çalışanlarına sunduğu yenilikçi-akademik sendikacılık anlayışı ile gündemde olan BEM-BİR-SEN bu uygulamayla da bilişim ve eğitim sektörünün 5 büyük markasının bütün hizmetlerinden özel indirim ve avantajlarını üyelerine sunacaktır” dedi.

Kaynak: İHA