Gelibolu'da Ziller 7 Bin 800 Öğrenci İçin Çaldı

Türkiye genelinde olduğu gibi Çanakkale'nin Gelibolu ilçesinde de 2012 ve 2013 yeni eğitim ve öğretim yılı başladı.

Gelibolu'da Ziller 7 Bin 800 Öğrenci İçin Çaldı
Yeni sistemle yeni öğretim yılında ilçedeki 7 bin 800 öğrenci için okul zili çalarken, eğitime düzenlenen törenlerle başlandı. Yeni öğretim yılının resmi töreni Gazi Süleyman Paşa İlköğretim Okulu'nda yapıldı. Buradaki tören saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.

Daha sonra Okul Müdürü Abdurraman Avcı 4+4+4 eğitim sistemi sebebiyle okullarının ilkokula dönüştüğünü belirterek, "5 sınıflarımız artık yok. Yeni sisteme göre 4. sınıfa kadar olan öğrencilerimiz olacak. Buna göre yeni sistemde öğrencilerimize 2 idareci ve 26 öğretmen ile eğitim verilecek. Okulumuzdan ayrılan öğrencilerimize başarılar diliyorum. Sevgili öğrenciler, şu anda yeni bir ders yılına başlama sevinci içindesiniz. Yeni arkadaşlarla tanışmanın, yeni öğretmenlerle karşılaşmanın heyecanını yaşıyorsunuz. Buradaki tek hedefimiz sizi hayata hazırlamak, sizin gelecekte mutlu olabilmenizi sağlamaktır" dedi.

Öğrenciler adına bir öğrencinin konuşmasından sonra, yeni ders yılı için zil çalarken, okulun eski öğrencileri tarafından okula yeni başlayan öğrencilere çiçekler verilerek tören sona erdi. Buradaki törene Kaymakam Namık Kemal Nazlı, Belediye Başkanı Mustafa Özacar, İlçe Milli Eğitim Müdür Haki Mutlu, okul müdürleri ve öğrenci velileri de katıldı.

Kaynak: İHA