Bankacılık Endeksinin Kaybı Yüzde 1'i Aştı

İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'nda satış baskılarının banka hisselerinde yoğunlaştığı görülüyor. İMKB 100 endeksinin kaybı bu dakikalarda yüzde 0,50 olurken bankacılık endeksinin kaybı ise yüzde 1,23'e ulaştı.

Analistler endeksin özellikle mayıs ayından bu yana gerçekleştirdiği yükselişinde banka hisselerinin lokomotif görevi gördüğünü ve yıl başından bu yana banka hisselerinin ortalama yaklaşık yüzde 40 yükseldiğini, İMKB 100 endeksinin getirisinin ise aynı dönemde yüzde 32 seviyelerinde kaldığını belirtiyor.

Banka hisselerinin getirisinin daha yüksek ve aynı zamanda diğer hisselere göre daha likit olduğuna dikkati çeken analistler, kar satışlarının banka hisselerinde yoğunlaşmasının normal olduğu yorumunu yapıyorlar.

Bazı borsacılar da banka hisselerinin artık pahalı olduğunu düşünen fonların bu hisselerde satışa geçerek ucuz kaldığını düşündükleri hisselere geçmesinin söz konusu olabileceğini kaydediyor.

Bu dakikalarda banka hisseleri arasında en fazla değer kaybedenler Halkbank TSKB , Albaraka Türk , Yapı Kredi Bankası ve A-Bank olarak sıralandı.

Muhabir: Bekir Gürdamar

Yayıncı: Yılmaz yıldız
Kaynak: AA