Sp Gençlik Kolları Genel Sekreteri Bozkurt:

Saadet Partisi Gençlik Kolları Genel Merkezi tarafından Türkiye genelinde inançlı ve dinamik nesil seferberliği çalışmaları kapsamında bölge toplantısı düzenledi.

SP İl Başkanlığı toplantı salonunda yapılan toplantıda konuşan Gençlik Kolları Genel Sekreteri Abdullah Bozkurt, Türkiye'nin farklı illerinde yaptıkları toplantılar ile Türkiye ve dünya gündemine ilişkin gençleri bilgilendirmeyi ve gençlerin gündemden ne şekilde etkilendiğini değerlendirmeyi amaçladıklarını belirterek, gençlerin isteklerini, hedeflerini dinleyip inançlı ve dinamik nesil için seferberlik çalışmalarına devam edeceklerini söyledi.

Toplumun ve maneviyatın temel taşı ailenin son yıllarda alınmayan önlemlerle olması gereken noktada olamadığına işaret eden Bozkurt, doğru eğitilemeyen gençlerin dünya görüşü ve zihinsel kodlarının kültür ve inançlarına göre yapılmadığını savundu.

Türkiye'de yaşanan manevi buhranların en çok gençleri etkilediğine dikkati çeken Abdullah Bozkurt, ''2002 yılından bu yana fuhuş suçundan açılan dava sayısı yüzde 220, ırza geçme davaları yüzde 125, müstehcenlik davaları yüzde 170 artmıştır. 2011 yılından bu yana ise toplam 35 bin 760 sanık hakkında ırza geçme, cinsel saldırı, çocukların cinsel istismarı ve cinsel taciz suçlarından dava açılmıştır'' dedi.

Türkiye İstatistik Kurumu'nun verilerine göre Türkiye'de son yıllarda boşanmaların yüzde 40.3'ünün evliliğinin ilk 5 ayında gerçekleştiğini anlatan Bozkurt, ''2012 yılında evlenme oranları bir önceki yıla oranla artış göstermiştir, bu iyi bir gelişmedir. Ancak 2002 yılında 95 bin çift boşanmış, giderek artan bu sayı 2011 yılında 120 bin çifte ulaşmıştır. 2012 yılının ilk döneminde boşanma oranı daha da artarak 133 bin 474'e çıkmıştır'' diye konuştu.

-Hz. Muhammed'e hakaret içeren filme tepkiler-

Milli Görüş anlayışını kendilerine zırh edindiklerini ve SP'li gençler olarak ''Önce ahlak ve maneviyat'' ilkesini yüreklerde yaşatmak için gece gündüz çalışacaklarını ifade eden Bozkurt, İslam dininin kutsallarına karşı sürekli hakaret ve tahriklerin olduğunu, 'Müslümanların Masumiyeti' filminde İslam'ın savaş dini olarak tanıtıldığını ve filmde açıkça İslam dinine hakaret edildiğini dile getirdi.

Bozkurt, konuşmasını şöyle sürdürdü:

''Hristiyan ve Yahudi dünyası her gün yeni bir skandala imza atmaktadır. Camilerde içkili balolar veriliyor. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'e hakaret içeren karikatürler çiziliyor. Başörtülü kadınların fotoğrafları potansiyel suçlu gibi duvarlara asılıyor, ezana izin verilmiyor. Müslümanlara karşı utanç duvarları örülüyor, efendimizin sünneti yasaklanıyor ve Arakan'da olduğu gibi Müslümanlar katliama uğruyor.''

Muhabir: Yusuf Karadağ

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
Kaynak: AA