Öğretmenlere Sertifikaları Törenle Verildi

Milli Eğitim Bakanlığı'nca Şanlıurfa'ya atanan ve katıldıkları ''Uyum semineri''ni tamamlayan öğretmenlere sertifikaları törenle verildi.

Kente yeni atanan öğretmenler 5 gün boyunca 19 saat süren eğitimlerinin ardından Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nin konferans salonunda düzenlenen törenle sertifikalarını aldılar.

Vali Celalettin Güvenç, sertifika törenindeki konuşmasında, Şanlıurfa'ya atanmanın bir şansızlık değil, şans olduğunu söyleyerek, ilin ileri ki dönemde Türkiye'nin en önemli kentlerinden biri olacağını söyledi.

Konuşmasında Şanlıurfa halkının özelliklerinden bahseden ve kentin nüfusunun yüzde 45'inin kırsal kesimde yaşadığını ifade eden Vali Güvenç, şunları kaydetti:

''Kırsal kesim ve aşiret yapımız olduğu için bu kadar inançlı insanlar çok basit işler yüzünden kavga ederler, köyde birbirini öldürürler. Bu kötü geleneğin ortadan kalkması için körpe çocuklara bunları analatacağız. Barış, kardeşlik, sevgi... Sorunların müzakereyle çözme geleneğinin başlatılması, öldürerek değil, vurarak değil...Ben bunu her yerde anlatıyorum Vali olarak. Dünyanın her yerinde menfaat çekişmeleri var. Ama kimse bizimki gibi çocuk kavgasından birbirini öldürmüyor. Tarla davasından kimse kimseyi öldürmüyor, bunun yanlış olduğunu anlatın, çocuklara bunu anlatın, hoşgörüyü. Sorun ne kadar ağır olursa olsun, görüşme yoluyla çözülmesi gerektiğini, barışı, insan sevgisini, memleket sevgisini anlatın tabii ki.''

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Yahya Akman da öğretmenlere görevlerinde başarılar dileyerek, kentte uzun süre görev yapmalarını ve hemen tayin isteyip gitmemelerini istedi.

-''Bütün gayretimiz insanlığa faydalı bireyler yetiştirmek

İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Pala da konuşmasında öğretmenlerin gayretli olmalarını isteyerek, ''Bütün gayretimiz çalışmamız yarınımızın teminatı olan, gençlerimizi, çocuklarımızı, yavrularımızı memlekete, millete, insanlığa faydalı bireyler olarak yetiştirmek'' dedi.

Pala, öğretmenlerden öğrencilerine öncelikle ''Teşekkür ederim'', ''Özür dilerim'' ve ''Haklısınız'' kelimelerini öğretmelerini istedi.

Konuşmaların ardından temsili olarak bazı öğretmenlere sertifikaları protokol üyelerince verildi.

Muhabir: Eşber Ayaydın / Yasin Dikme

Yayıncı: Sevil Çelik
Kaynak: AA