AK Parti Milletvekili Nejat Koçer'in Açıklaması

AK Parti Gaziantep Milletvekili ve Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Nejat Koçer, ''Hedefimiz ve vizyonumuz eğitimde Gaziantep'i hak ettiği yere getirmek ve marka şehir Gaziantep'e layık bir eğitim seviyesini yakalamak olacaktır'' dedi.

Koçer, yeni eğitim ve öğretim yılının başlaması dolayısıyla yayımladığı mesajda, 2012-2013 eğitim ve öğretim yılının ülkeye ve Gaziantep'e hayırlı uğurlu olmasını diledi.

2023'e doğru hızla ilerleyip, geleceğin Türkiye'sini inşa ederken, kutsal bir görev üstlenmiş olan saygıdeğer öğretmenlere, yarınlarının umudu ve teminatı olan öğrencilere yeni ders yılında başarılar dileyen Koçer, şunları kaydetti:

''Kalkınmanın ve çağdaş bir toplum olmanın yolunun eğitimden geçtiğini ve bu süreçte nitelikli insan gücüne ihtiyacımız olduğunu özellikle vurgulamak istiyorum. Ve biliyoruz ki, nitelikli insan ancak ve ancak iyi bir eğitimle yetişir. Ülkemizin, bölgemizin ve Gaziantep'in güçlü yarınları, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın en iyi şekilde eğitilmesiyle mümkün olacaktır.''

Koçer, Gaziantep'in genç nüfus fazlalığı, artan göç ve şehrin hızlı nüfus artışı gibi nedenlerle eğitimde nicelik ve nitelik sorunları olduğunu vurguladı.

Sınıf mevcutlarının, eğitim materyallerinin ve fiziki yapıların kalitesinde en iyi standartlara ulaşmak, kaliteli ve başarılı bir eğitimin yakalanması gerektiğini dile getiren Koçer, ''Sadece bina yaparak eğitimin kalitesini arttırmak elbette mümkün değil ancak donanımlı ve yeterli sayıda bina olmadan da eğitim olmayacaktır. Eğitim sorunlarımızın çözümü için eğitimin her kademesinde çeşitli ihtiyaçlarımız var, ancak okullarımızın fiziksel ve donanımsal ihtiyaçlarının tamamlanması öncelikli hedefimizdir'' dedi.

-Bir Okul Bin Gelecek Kampanyası

Koçer, Gaziantep'e yaraşır yeni eğitim kurumlarının ülkeye kazandırılması ve gençlerin hak ettikleri kaliteli eğitim alabilmeleri için ''Bir Okul Bin Gelecek'' projesini başlattıklarını hatırlattı.

Gaziantep Valiliği koordinasyonunda yürütülen ''Bir Okul Bin Gelecek'' ve ''Geleceğimize Bir Tuğla da Sen Koy'' kampanyalarının her geçen gün artan destekle çığ gibi büyüdüğünü ifade eden Koçer, şunları kaydetti:

''Kampanyanın tüm destekçilerine buradan yürekten teşekkür ediyorum. Bu yıl başlayacağımız 4+4+4 eğitim sistemiyle, geçen yıl 400 binin üzerinde olan öğrenci sayımızın 500 binin üzerine çıkacağını düşünüyorum. Öğrenci sayısındaki bu artış faaliyete geçecek olan bin yeni derslikle karşılanabilecektir. Milli Eğitim Bakanlığı'nın bu yıl Gaziantep'e ayırdığı 132 milyon TL bütçe var. Bu çok önemli bir rakam. Bunun yanı sıra hayırseverlerimizin desteği sürüyor. 40'tan fazla okulun protokolü yapıldı. Buna ilave olarak 13 okul ile ilgili protokol hazırlığı bulunmakta. Arsa teminiyle yapımına başlanacak olan bu okullarla eğitimde özellikle fiziki anlamda sorunlar büyük ölçüde çözüme kavuşacaktır. Gaziantep'in genç ve vizyon sahibi öğretmen ihtiyacı da geçtiğimiz günlerde Türkiye genelinde yapılan 40 bin öğretmen atamasıyla büyük ölçüde giderilmiştir. Son atamalarda bin 174 kontenjan ayrılan Gaziantep'e bin 246 atama yapıldı. İnanıyorum ki yeni atanan öğretmenlerimiz Gaziantep'in eğitimine büyük katkı sağlayacaklar. Atanan tüm öğretmenlerimize yeni görevlerinde başarı diliyorum.''

Koçer, bu yıl LYS'de 40'tan fazla öğrencinin farklı puan türlerinde ilk bine girdiğine dikkati çekerek, henüz arzu edilen seviyeye ulaşılamamışsa olsa da son yıllarda Gaziantep'in eğitimdeki başarısının yükselmesi için çaba gösterildiğini ifade etti.

Kazanmak için başarmak, başarmak için de çok çalışmak gerektiğini hiçbir zaman unutmamak gerektiğini dile getiren Koçer, açıklamasını şöyle tamamladı:

''Hedefimiz ve vizyonumuz eğitimde Gaziantep'i hak ettiği yere getirmek ve marka şehir Gaziantep'e layık bir eğitim seviyesini yakalamak olacaktır. Başta öğretmenlerimiz olmak üzere bütün okul idarecilerimize, yarınlarımız olan öğrencilerimize, çocuklarına destek olan değerli velilerimize ve emeği geçen her kademedeki eğitimcilerimize yeni eğitim, öğretim yılında başarılar diliyorum.''

Muhabir: Orhan Çiçek

Yayıncı: Sevil Çelik
Kaynak: AA