Partinin 29 İlde Yaptığı Kamuoyu Yoklaması Kapsamında Elazığ'da Da Sandık Kuruldu

Büyük Birlik Partisi'nin ''Söz milletindir'' sloganıyla 29 ilde yaptığı kamuoyu yoklaması kapsamında Elazığ'da da sandık kuruldu.

Ankara ve diğer illerde olduğu gibi Elazığ'da da kurulan sandıkta vatandaşlara, ''PKK'lı teröristlerin idam edilmesini'' ve ''Teröristlerle kucaklaşan milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasını'' isteyip istemedikleri soruldu.

Partililer ve vatandaşlar, Elazığ Öğretmenevi önünde kurulan standa gelerek bu iki konudaki görüşlerine ilişkin pusulaları sandıklara bıraktı. Elazığ Alperen Ocakları Başkanı İlhan Dinç, gazetecilere yaptığı açıklamada, PKK'nın meclisteki sözcülerinin dokunulmazlıklarının kaldırılıp bir an önce yargı önüne çıkması için bu ''sivil referandumu'' yaptıklarını söyledi.

İdam cezasının tekrar getirilmesi yolunda vatandaşın görüşünü ve desteğini almak istediklerini belirten Dinç, ''Halkın sesine kulak verdik. Bu açıdan referandum yapıyoruz, sandık kurduk. Vatandaşın desteğini bekliyoruz ki zaten görüyorsunuz çok şükür ilgi yoğun. Bu kampanyamız bugün sabah 09.00'da başladı ve saat 18.00'e kadar devam edecek. Saat 18.00'de sandıkları açacağız, yine basın huzurunda sayıyı belirleyeceğiz'' diye konuştu.

Dinç, anket sonuçlarını genel merkez aracılığıyla TBMM'ye ve yetkililere elden ulaştıracaklarını sözlerine ekledi.

Kamuoyu yoklamasına katılan Nadire Ünlü ise bunun demokratik bir davranış olduğunu belirterek, ''bu ülke benim'' diyen herkesin teröre karşı bir tepkisi olmasını gerektiğini söyledi.

Muhabir: İsmail Şen / Emrah Gökmen

Yayıncı: Ahmet Ekici
Kaynak: AA