''Harput Coğrafyası'' Konulu Kitap Kamuoyuna Tanıtıldı

Elazığ Valiliği tarafından yayımlanan ''Harput Platosunda Doğal Ortam-İnsan İlişkileri ve Doğal Çevre Planlaması'' adlı kitap kamuoyuna tanıtıldı.

Elazığ Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Fırat Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Taner Şengün tarafından kaleme alınan eserin tanıtımı, Harput'ta bulunan bir tesiste yapıldı.

Elazığ Valisi Muammer Erol, tanıtım programında yaptığı konuşmada, Harput'un imarı ve ihyası açısından Son yıllarda çok önemli çalışmaların yapıldığını anımsatarak, ''Bu tür faaliyetlerin bir ayağı da kültürel faaliyetlerdir. Eser, Harput'un coğrafi ve doğal ortamı hakkında önemli veriler içermektedir'' ifadelerini kullandı.

Elazığ Kültür ve Turizm Müdürü Tahsin Öztürk ise Harput'un kentin kalbi olduğuna dikkat çekerek, Harput içerikli 4 bin 500 civarında eser ve çalışma bulunduğunu ancak Harput'un coğrafi ve doğal ortamı hakkında yayımlanan bu eserin bir ilk olduğunu kaydetti.

Yrd. Doç. Dr. Şengün de aynı zamanda doktora çalışması olan kitabın hazırlık aşamalarını, içeriğini ve araştırma yöntemlerini anlattı. Harput'un sorunlarına dair getirdiği önerileri başlıklar halinde sunan Şengün, eserini tanıttı.

Tanıtım programına çok sayıda davetli katıldı.

Muhabir: İsmail Şen / Emrah Gökmen

Yayıncı: Ahmet Ekici
Kaynak: AA