Aksaray'da 1 Buçuk Milyon Liralık Asfalt Üretim Tesisi Açıldı

Aksaray Belediyesi eski asfalt şantiyesi yanına yaptırdığı saatte 160 ton kapasiteli, 1 buçuk milyon liralık dev asfalt fabrikasını törenle hizmete açtı.

Aksaray'da 1 Buçuk Milyon Liralık Asfalt Üretim Tesisi Açıldı
Açılış törenine Aksaray Belediye Başkanı Nevzat Palta, Ak Parti İl Başkanı M. Fatih Yıldırıcı, E-MAK Yönetim Kurulu Başkanı Nezir Gencer, belediye meclis üyeleri, daire müdürleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Aksaray Belediye Başkanı Nevzat Palta, törende yaptığı konuşmada 'en mutlu' günlerinden birini yaşadığına dikkati çekerek, "Türkiye’de çok şeyler değişti. Hani derler ya 'Bir şey değişti çok şey değişti.' diye. İnsanlarda kanıksamaya başladı.

O kadar hizmet yapıyoruz, yaptığımız hizmetleri mütevazı bir törenle açmaya başladık. Birkaç gün önce 1,5 milyon liralık itfaiye aracımızı kent meydanında tanıttık. Çok güzel bir ses getirdi. Açılışını yaptığımız asfalt üretim fabrikası da 1,5 milyon liralık bir yatırım. Bir hafta oldu, üretime başladıkk. Hatta Cumhuriyet Bulvarı'ndaki asfaltın yüzde 80’ini buradan attık. Mevcut tesisimizin kapasitesi saatte 50 ton civarındaydı. Hızımızı kesiyordu. Şimdi saatte 160 tona çıktık. Gelen asfaltı serecek ekip lazımdı. Bu seferde eleman takviye yaptık. Aksaray'ın parasını yerinde kullanmak için azami gayret gösteriyoruz." dedi.

E-MAK Yönetim Kurulu Başkanı Nezir Gencer’de, Aksaray'a kurdukları tesisin ileri teknoloji ürünü olduğuna dikkati çekere şunları söyledi: "Eskiden Türkiye’de böyle törenler yapıldığında yabancılardan alınan makinelerin üzerine bayraklar asılır ve onlara biz mehter marşı çalardık. Şükür ki, artık bu makineleri bizde yapabiliyoruz. Bu tesisi biz Aksaray’a kurduğumuz gibi Almanya’ya da kuruyoruz." Yapılan konuşmaların ardından kurban kesildi ve dualar okundu. Belediye Başkanı Nevzat Palta, asfalt üretim talimatını verdikten sonra butona basarak ilk üretimi gerçekleştirdi.