Chp'li Vekilden Özel Yetkili Mahkemelere Ağır İtham

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'i 'aklı başında olmamak'la itham etti.

Chp'li Vekilden Özel Yetkili Mahkemelere Ağır İtham
Özel yetkili mahkemeler hakkında da ağır ifadeler kullanan Tezcan, bu mahkemelerin devlet terörünün uygulanma aracı ve silahı olduğunu söyledi.

Odatv davasına destek için İstanbul Adalet Sarayı’na gelen CHP milletvekilleri bir süre duruşmayı izledikten sonra adliyeden ayrıldı. Duruşma çıkışında basın açıklaması yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin ve özel yetkili mahkemelerle ilgili ağır ithamlarda bulundu. Şahin’in resim, makale ve şiirle de teröre hizmet edildiği, terörle mücadele edenlerin morallerinin bozulduğu şeklindeki ifadelerini hatırlatan Tezcan, “Terör silahı olarak bombaları, tabancaları bilirdik. İçişleri Bakanı ilginç bir ifade kullandı. Aklı başında olan her makul insan da bunu böyle bilir. Ama Türkiye’de her zaman aklı başında olanlar bakanlık makamlarına gelmiyor. Sayın İçişleri Bakanı ilginç bir şekilde makaleyle, gazete yazısıyla ve buraya bıraktığımız kalemlerle terör işlenebileceğini, kalemlerin terör silahı olabileceğini söylemiştir.” dedi.

Özel yetkili mahkemelerin devlet terörünün uygulayıcısı ve silahı olduğunu söyleyen Tezcan, “Türkiye’de özel yetkili mahkemeler deneyimi göstermiştir ki devlet terörünün bir başka önemli aracı doğrudan doğruya iktidar kontrolündeki mahkemeler olabilmektedir. Yani terör silahı arayacaksa iktidar, gazetecilerin yazdıkları yazılarda değil kurgulanmış mahkemelerle, kurgulanmış delillerle ve gizli tanık ifadeleriyle aydınları, gazetecileri yargılayan mahkemelere baksın. Bugün özel yetkili mahkemeler devlet terörünün doğrudan doğruya uygulanma aracı ve silahı haline gelmiştir.” ifadelerini kullandı.