Antalya Caddelerinden Birine Aslı Çakır’ın İsmi Verilecek

Londra 2012 Olimpiyat Oyunlarında 1500 metrede altın madalya kazanan Aslı Çakır Alptekin, ailesi ile birlikte önce Muratpaşa Belediyesi, sonra da Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret etti.

Antalya Caddelerinden Birine Aslı Çakır’ın İsmi Verilecek
İlk kulübü olan Muratpaşa Belediyesi'ni ziyaret eden Aslı Çakır Alptekin’e Belediye Başkan Süleyman Evcilmen üç cumhuriyet altını hediye etti. “Antalya benim kendi memleketim. Atletizme burada ilköğretim 4’üncü sınıfta başladım. İlk kulübüm Muratpaşa Belediyespor idi" diyen Alptekin, "Biz küçükken Başkanım da Atatürk Stadyumu’nda koşardı. Biz de onun arkasından. Atletizmde en önemli dönem olan ilk on yılımı burada geçirdim” diye konuştu.

Atletizmde çok sıkıntılı dönemlerden geçtiğini söyleyen Alptekin, hep hayallerinin peşinden koştuğunu, sonunda hayallerine kavuştuğunu ifade etti.

Aslı Çakır Alptekin’in ilk kulübünün Muratpaşa Belediyespor olmasından dolayı mutluluk duyduklarını söyleyen Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen de olimpiyat döneminde Aslı’nın herkesi televizyon karşısında soluksuz bıraktığını kaydetti.

Başkan Evcilmen, yaptığı açıklamada, “Aslı ile geçmişte olan birlikteliğimiz bizi daha da heyecanlandırdı ve mutlu etti. Aslı’nın babasını kıskanıyorum. Sadece ben değil, Türkiye’deki tüm babalar kıskanıyor. Aslı atletizmdeki başarısıyla devrim yarattı. Başarılarının devam etmesini diliyorum" dedi.

Konuşmaların ardından Muratpaşa Belediye meclis üyeleri Aslı Çakır’la birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.Daha sonra Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne gelen Aslı Çakır Alptekin'e Başkan Mustafa Akaydın cumhuriyet altını ve bir kupa hediye etti. Aslı’nın Türkiye Cumhuriyeti’nin gururu olduğunu söyleyen Akaydın, sözlerini şöyle sürdürdü: “Hatta Türkiye Cumhuriyeti tarihinin gururu, atletizmde ilk madalyayı kazandı. Ona verilecek armağanlarla, ödüllerle ona olan borcumuzu tam olarak yerine getrmiş olamayız. Devletimizin bir takım şeyler yaptığını biliyorum, ne yaptığı beni ilgilendirmiyor, sevinçliyim o konuda. Ama bugün biz mütevazi armağanlarla ödüllendirdik kendisini.” Aslı’nın anne ve babasına da teşekkür eden Başkan Akaydın, sözlerine şöyle devam etti: “Türkiye Cumhuriyeti'nde böyle başarılı bir genç hanımın önünü açmak, anne, baba olarak müsaade etmek çok özel bir şeydir. Babasının bir şikayeti var, ‘hiç kızımın yüzünü göremiyorum antrenmanlardan dolayı’ diyor. Onlar da çok teşekküre layık." Onursal ödül olarak Antalya’daki caddelerden birine Aslı’nın ismini vereceklerini kaydeden Akaydın, şöyle konuştu: “Biz bir de bir onursal ödül olarak Antalya’da bir cadde veya sokağa Aslı’nın adını vermeye karar verdik. Meclisimizden geçti. Bizimki daha çok onursal ödüllendirme. Ama Aslı zaten 75 milyonun, yurtdışı diaspora Türklerini de sayarsanız milyonlarca Türkün kalbinde bir taht kurdu. O tahtın armağan olarak bedeli hiçbir şeyle ölçülemez, kendisini bir kez daha tebrik ediyorum.”
Kaynak: İHA