Keles-Bursa Yolunda Heyelan Kazalara Davetiye Çıkarıyor

Keles-Bursa arasında ulaşımını sağlayan yoldaki heyelan kazalara davetiye çıkarıyor.

Keles-Bursa Yolunda Heyelan Kazalara Davetiye Çıkarıyor
Keles-Bursa yolunun heyelanlı bölgelerine Karayolları ikaz levaları koymasına rağmen hiç bir iyileştirme yapılmaması vatandaşların tepkisine yol açıyor. Yöre insanı buraları bildiği için dikkatli geçiyor, bilmeyenler ise heyelanlı kısımlara geldiklerinde ani reflekslerle araçlarına hakim olmaya çalışıyor. Yollardaki heyelan sebebiyle bu yıl en az 4-5 kaza meydana geldi.

Keles ile Bursa arasında yolcu taşıyan araçların sürücüleri, "Biz her gün bu yolu kullanıyoruz, Can taşıyoruz. Bir faci olması halinde bunun hesabını kim verecek" diye sordu.

Keles AK Parti İlçe Başkanı Yaşar Keskin, "Aldığım bilgilere göre bu yolun 1,5 yıl önce ihalesi yapıldı, müteahhit firma işe başladı, fakat tarla sahiplerinden birinin itirazı ile yolun yapımı durmak zorunda kaldı. Karayolları bu arazi ile ilgili kamulaştırma davası açtı. Hukuki süreç neticelenme aşamasına geldi. Yargı sürecinin 2012 yılı içinde bitmesi bekleniyor. Müteahhit firma kaldığı yerden işe başlayacak. Şu an yollara gerekli ikaz işaretleri konulmuş durumda. Vatandaşlarımızın bu yollardan tedbirli geçmeleri gerekiyor" dedi .
Kaynak: İHA