''Bölgesel Kalkınma İçin Yeni İşbirlikleri'' Raporu Hazırlandı

MÜSİAD Batman Şubesi, ''Bölgesel Kalkınma için Yeni İşbirlikleri'' raporu hazırladı.

Yapılan yazılı açıklamada, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'a sunulmak üzere ''Bölgesel Kalkınma için Yeni İşbirlikleri'' başlıklı rapor hazırlandığı bildirildi.

Raporda, bölge insanın sosyal sıkıntılardan kurtaracak yatırımlar için cesaretlendirilmesi gerektiğinin belirtildiği kaydedildi.

Devletin üretime dayalı ve istihdam odaklı fabrikalar kurduktan sonra, bir araya getirilen 3-5 işletmeye, uzun vade ödeme planıyla devretmesi veya satması önerisinin yer aldığı bildirilen açıklamada, şöyle denildi:

''Bu modelin hayata geçirilmesi, bölge halkımızın başına bela olan 'terör sorununun çözümüne' de destek sağlayacağı aşikardır. Devlet kaynaklarının bir kısmını problemi çözmek için askeri harcamalara ayırırken, bunun küçük bir kısmını bu tip projelere aktarması, bölgede ki terör olaylarını askeri yönden bitirmekten çok daha düşük maliyetle sorunun giderilmesine katkı sağlayacak, geri ödemeler başladığında ise projelerin devletimize olan maliyetleri sıfırlanacaktır.''

Projenin her yönüyle kazandıran bir çalışma olduğu vurgulanan açıklamada, şunlara yer verildi:

''Dolayısıyla sonuçta hem bölge gençlerine istihdam oluşturarak, terörün pençesinden koruyup sorunun çözümüne katkı sunacak. Ayrıca istihdam oluşturacağından, devlet daha fazla SGK, prim tahsilatı yapmış olacak. Bölgesel kalkınmaya öncülük edecek ve halkın yaşam standartlarını yükselmesini neden olacak. Kazanımlar arttığı gibi harcamalarda artarak devletin daha fazla vergi geliri elde etmesine sebep olacak ve yapılacak her ticari işlem sonucu devletin kasasına çeşitli vergiler adı altında nakit paralar girecektir. Böyle bir projeyi, sahipleneceğimizi ve bölgemizde ortaklık kültürünün yerleşmesini sağlamaya katkı sunacağımızı beyan etmekteyiz.'

Raporun, Şube Başkanı Suat Özdemir'in 14-15 Eylül tarihlerinde Konya'da yapılacak MÜSİAD GİK toplantısında Bakan Yılmaz'a sunacağı kaydedildi.

Muhabir: Yılmaz Ekinci / Özgür Ayaydın

Yayıncı: Şengül Oymak
Kaynak: AA