Aksaray Belediyesi'nin 45 Metrelik İtfaiye Aracı Hizmete Girdi

Aksaray Belediyesi, İtfaiye Müdürlüğü'ne kazandırılan 1,5 milyon lira değerindeki tam donanımlı itfaiye aracını kent meydanında düzenlediği bir törenle kamuoyuna tanıttı.

Aksaray Belediyesi'nin 45 Metrelik İtfaiye Aracı Hizmete Girdi
Kent Meydanı'nda düzenlenen itfaiye tanıtım törenine Aksaray Valisi Selami Altınok, Belediye Başkanı Nevzat Palta, Cumhuriyet Başsavcısı Taner Aksakal, daire müdürleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende konuşan Aksaray Belediye Başkanı Nevzat Palta, yeni alınan itfaiye aracının 1,5 milyon lira ile bir servet olduğunu ifade ederek, “Bir yıl önce siparişini verdiğimiz Son teknoloji donanımlı itfaiye aracımızı değerli hemşehrilerimizin hizmetine sunacağız ama Cenab-ı Allah çok fazla kullandırmaya nasip etmesin. Yangında felakette kullandırmasın inşallah, daha değişik amaçlarda kullandırsın. Bu aracın bize maliyeti yaklaşık 1,5 milyon lira. Kısacası bir servet. Bu aracın en önemli özelliği 45 metre yüksekliğe ulaşabilmesidir. İtfaiye filomuzda böyle bir aracımız yoktu. Ancak Aksaray'da yapılan iki büyük iş ve alış veriş merkezinin yüksekliği 45 metreye ulaştı. Bu aracımız her türlü elektronik sisteme sahip kolaylıkla kullanılabilir durumda. 33 ton ağırlığındaki bu aracımız üzerinde 100 litre köpükle yangına müdahale yapılabiliyor. Olması gereken her türlü donanıma sahip bu aracımızı hizmete sunmuş olacağız" dedi.

Göreve geldikten Sonra belediye araç filosunun her yıl güçlendirildiğini ifade eden Başkan Nevzat Palta, Aksaray Belediyesi İtfaiyesi'nin 52 perSoneli ile görev yaptığını, 25-30 yaş aralığında görev yapan ekiplerin her ay çeşitli eğitimler aldığını belirtti.

Başkan Nevzat Palta, İtfaiye Müdürlüğü ekiplerinin 2012 yılında toplam 1500 yangın olayına müdahalede bulunduğunu söyledi.

Kurban kesimi ve yapılan duanın ardından yeni aracın kontak anahtarını Vali Selami Altınok ve Belediye Başkanı Nevzat Palta birlikte çevirerek aracı hizmete sundu. İtfaiye aracının tanıtımı sırasında 45 metre yüksekliğe kaldırılan yangın merdiveninden 15. katta meydana gelen yangın olayında yaralıların kurtarılması canlandırıldı. 45 metre yüksekliğe çıkan yeni itfaiye aracının merdivenleri ve tünel sistemi kullanılarak yangından etkilenen vatandaşın kurtarılması uygulamalı olarak sahnelendi. Aksaray Belediyesi tarafından yeni alınan itfaiye aracının tanıtımını izleyen vatandaşlar memnuniyetlerini dile getirdi .
Kaynak: İHA