Kültür ve Turizm Müdürlüğü Personeli, Kültür Başkentliği'ne Hazırlanıyor

Eskişehir'de, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü personelinin 2013 Türk Dünyası Kültür Başkentliği'ne hazırlandığı bildirildi.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Osman Gül, Eskişehir Valiliği AB Proje Geliştirme ve Koordinasyon Merkezi'nde düzenlenen eğitimle ilgili yaptığı açıklamada, Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı Teknik Destek Programı kapsamında ''Kültür turizm personeli, Türk dünyası kültür başkentliğine hazırlanıyor'' adlı projelerinin hibe almaya hak kazandığını söyledi.

Proje çerçevesinde düzenlenen eğitime 20 personelin katıldığını anlatan Gül, ''Bu projemiz, 2013 Türk Dünyası Kültür Başkentliği'ne iyi bir ev sahipliği yapılabilmesi amacıyla personelin kapasite geliştirici eğitim almalarını içermektedir. Diğer bir projemiz ise, 'Müze Köy'. Onun da ihalesi yapıldı. Çalışmalar devam ediyor'' dedi.

Ekonomist Sami Ertuğrul tarafından verilen ve ''proje döngüsü yönetimi, iş stratejisi geliştirme, plan program hazırlama, mihmandarlık'' konularını kapsayan eğitim, 21 Eylül'de sona erecek.

Muhabir: Oktay Özden

Yayıncı: Deniz Açık
Kaynak: AA