Barlas: Bu Başbakan'da bir tutku haline geldi... Anormal durum

Sabah yazarı Mehmet Barlas, Ak Parti’nin tüzüğündeki 3 defa üst üste seçilenlerin bir daha aday olamama maddesine tepki gösterdi. 3 dönem seçilmiş milletvekillerinin başarılı olduğunu söyleyen Barlas “Siyaseti insanlar yapar. Siyaset icraat ve devamlılıktır.” dedi.

Barlas: Bu Başbakan'da bir tutku haline geldi... Anormal durum
Habertürk ekranlarında Ece Üner 'in konuğu olan Sabah Yazarı Mehmet Barlas Ak Parti'nin yeniden yapılanma çalışmaları ve kongredeki olası gelişmeleri canlı yayında yorumladı.

132. madde nedeniyle milletvekili ve belediye başkanlarının üst üste 3 dönemden öteye gidemediğini kaydeden Barlas “ Böyle anormal bir şey olamaz. Nasıl anayasanın değiştirilemez 3 maddesi varsa, Ak Parti 'nin tüzüğünün 132. maddesi de anayasanın değişmez maddesi. Demokrasi ve siyasi mantığa sığmıyor. 3 defa seçilmiş milletvekilli başarılıdır. Ceza veriyoruz, onu bir daha milletvekili yaptırmıyoruz diyor. Böyle bir şey olmaz. Ama nedense Tayyip Erdoğan bunu bir tutku haline getirdi ve bunu değiştirmeyeceğini söylüyor. Burada bir mantıksızlık var. Bu kadro partiyi bir yerden bir yere taşıyan kadrodur. Ben olsam bu isimleri resen emekli etmezdim.” dedi.

SİYASETİ İNSANLAR YAPAR

“Siyaseti insanlar yapar.” diyen Barlas “ Diyelim ki Kadir Topbaş 'ı değiştirdiniz. Gelen insanın o işleri öğrenmesi 1 sene tutar. Bunları Ak Parti 'nin hesap etmesi lazım. Siyaset icraat ve devamlılıktır. “ ifadelerini kullandı.

BEYAZ GAZETE