Savunma Sanayiine Gaziantepli Eli Değecek

Savunma sanayiinde yurt dışı kaynak kullanımını azaltmak amacıyla düzenlenen ‘TSK Malzeme Yerlileştirme Sergileri’nin 4’üncüsü Gaziantep’te gerçekleştirilecek.

Savunma Sanayiine Gaziantepli Eli Değecek
Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) koordinatörlüğünde, GSO’nun destekleriyle düzenlenecek serginin, savunma sanayiinde yerli üretimin desteklenmesi açısından büyük önem taşıdığını söyledi.

Konukoğlu, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, 2 -8 Ekim tarihlerinde Ortadoğu Fuar Merkezi (OFM)’nde düzenlenecek sergiyle, yurt savunmasında dışa bağımlılığın azaltılması ve yerli sanayinin üretiminin desteklenmesini amaçladıklarını söyledi.

Gaziantep’te ilk kez böyle bir organizasyonun gerçekleşeceğini belirten Konukoğlu, “Sergide TSK bünyesinde Kara, Deniz ve Hava Kuvvet Komutanlıkları, Jandarma Genel Komutanlığı ile Sahil Güvenlik Komutanlığı’na ait 3 bin 500 kalem malzeme sergilenecek. Firmalarımız burada birebir görüşmeler yaparak üretebilecekleri ürünleri belirlenecek. Sergi sonrasında malzemeyi üretecek uygun firmanın tespiti yapılacak. Mevcut teknik bilgiler ve numuneler firmaya verilecek. Firma tarafından üretime esas teknik bilgi dosyasının hazırlanmasından sonra prototip imalat yapılacak. Prototip imalatın uygunluğunun incelenmesinin ardından uygun olduğu tespit edilen malzeme için tedarik süreci başlayacak.” bilgisini verdi. Yerli sanayiyi atağa geçirmek için tüm Gaziantepli işadamlarını sergiye davet eden Konukoğlu, Gaziantep’teki üretim çeşitliliği düşünüldüğünde serginin Gaziantep’te açılacak olmasının oldukça önemli olduğunu vurguladı. Konukoğlu, sözlerine şöyle devam etti: “Gaziantep mevcut sanayi yapısıyla üretimde her türlü talebe cevap verebilecek bir güce sahip. Bu nedenle sanayicilerimizin bu fırsatı iyi değerlendirmelerini istiyoruz. Sergi tamamen ücretsiz. Sergide, TSK yetkilileri sanayicilerimizle yüz yüze görüşmeler yapacak. Sanayicilerimiz sergi ile ilgili her türlü detaylı bilgiyi odamıza başvurarak alabilirler.” Konukoğlu, sergi etkinlikleri çerçevesinde 7 Ekim'de Türk Yıldızları’nın Gaziantep’te gösteri yapacağını sözlerine ekledi .