Küçükçekmece’de Kültür ve Sanat Dolu Güz Dönemi

Kültür ve sanatın kalbinin attığı yer Küçükçekmece’de her yıl binlerce vatandaş, ücretsiz düzenlenen sanat ve meslek kurslarıyla tanışarak, yaşamına bambaşka bir boyut kazandırıyor.

Küçükçekmece’de Kültür ve Sanat Dolu Güz Dönemi
Küçükçekmece Belediyesi’nin Halkalı, Cennet ve Sefaköy kültür ve sanat merkezleri bünyesinde açtığı sanat kurslarıyla her yıl binlerce kişi hem meslek kazanıyor hem de yeteneklerini geliştiriyor. Her yaştan Küçükçekmeceliye hitap eden kurslarda kursiyerler, alanında uzman eğitmenlerden ders alıyor. Toplamda 35 farklı branşta güz, bahar ve yaz dönemi olarak planlanan kurslar sonunda katılımcılar, MEB onaylı sertifika almaya hak kazanıyor.

KAYITLAR BAŞLADI

8-14 yaş ve yetişkin gruplarına özel olarak açılan 5000 kişi kontenjanlı güz dönemi kurslarının kayıtları başladı.

30 Eylül’e kadar kayıtları devam edecek meslek ve sanat kursları; gitar, keman, piyano, halk oyunları, bale, ney, resim, bağlama, diksiyon, çeşitli diller, ve bilgisayar üzerine çeşitli branşlarda eğitim verecek.

SANATSAL FAALİYETLER HIZ KESMEYECEK

Üç kültür merkezinde açtıkları kurslarla, binlerce genci sertifika sahibi yaptıklarının altını çizen Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, vatandaşların kurslara olan talebinden dolayı mutlu olduğunu ifade ederek, “ Bizler, kenti inşa ederken, kentliyi de inşa ediyoruz. Bunun yolu da kültürden, sanattan, bilgiden, eğitimden geçiyor. Kültürel faaliyetleri de sosyal belediyeciliğin vazgeçilmez bir parçası olarak gördüğümüz Küçükçekmece’mizde, sanatsal faaliyetler hız kesmeden devam edecek.” diye konuştu.

Meslek ve sanat kurslarıyla tanışarak yeteneklerini başarıya dönüştürmek isteyen vatandaşlar, ayrıntılı bilgi için Küçükçekmece Belediyesi kültür ve sanat merkezlerine başvurarak, kayıtlarını yaptırabilecek .
Kaynak: İHA