İhlas Koleji Sınıflarında Eğitim Yürüyüşü Başladı

Yeni eğitim sisteminin getirmiş olduğu 60-66 ay tartışması süre dursun, anaokulları ve ilkokul 1. sınıflar için hazırlanan 1 haftalık uyum programı bugün başladı.

İhlas Koleji Sınıflarında Eğitim Yürüyüşü Başladı
Değişen sistemle birlikte yeni öğretim yılına merhaba diyen İhlas Koleji ilkokulları da bu heyecana eşlik ettiler. Bu yıl anaokuluna ve ilkokula başlayan minikler anne ve babalarıyla birlikte sınıflardaki yerlerini aldılar.

İlk olması nedeniyle heyecanları gözlerinden okunan öğrenciler sınıflarda öğretmenleriyle tanışırken onların rehberliğinde başlayacakları uzun bir eğitim maratonuna da merhaba dediler.

Yeni eğitim döneminin başlamasına ilişkin açıklamalarda bulunan İhlas Eğitim Kurumları Genel Müdürü Hami Koç, öncelikle bu dönemin tüm öğrencilere ve velilere hayırlı olmasını diledi. Değişen eğitim sistemine tam manasıyla hazır olduklarını da belirten Koç, İhlas Koleji okullarında tüm hazırlıkları tamamlayarak bugün eğitime başladıklarını belirtti.

Amaçlarının Türkiye’ye hizmet edecek nesillerin yetişmesinde rehberlik etmek olduğunu vurgulayan Koç, bu rehberlik sürecinde öğretmenlere büyük vazifeler düştüğünü ifade etti.

Türkiye'de bu yıl hayata geçirilen ve kamuoyunda 4+4+4 olarak bilinen sistemde ilk zil bugün çalarken, 2.3 milyon çocuk okullu oldu. Bakanlık tarafından okullara gönderilen uyum programıyla çocuklar 5 gün boyunca ders işlemeyecek. Bu süre zarfından çocuklar aileleriyle birlikte okula alışmaları sağlanacak .
Kaynak: İHA