Gümrük Tayinleri Yeniden Yapılacak

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, süresi dolmayan hiçbir memurun iradesi dışında rotasyona tabi tutulamayacağını belirtti.

Bakanlıkça 15 Ağustos’ta yapılan süresi dolmayan 500’i aşkın memurun yer değiştirmesi işlemini sonlandırdığını vurgulayan Hayati Yazıcı, ‘‘2012 atamasına esas tercihler geçerli olmak kaydıyla internetten e-tercih ekranı sınırlı süreyle yeniden tercihlere açılacaktır.’’ dedi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Yazıcı, rotasyona tabi Gümrük Bölgü Müdürlükleri’nin taşra teşkilatlarında çalışan memurların atamaları ile ilgili açıklamalarda bulundu.

2008’de yürürlüğe giren yer değiştirme yönetmeliğine göre bakanlığın taşra teşkilatında gümrük kısmında çalışan memurlara rotasyon uygulaması yapıldığını hatırlatan Yazıcı, ‘‘Bakanlığın yapılandırılmasından sonra anılan yönetmelikte yapılan değişikliklerin yayınlanmasının gecikmesi dolayısıyla eski yönetmeliğe göre haziran ayında yapılması gereken rotasyon uygulaması yeni yönetmeliğin geçici 7. maddesi gereği 15 Ağustos tarihi itibariyle elektronik ortamda gerçekleştirilmeye başlanmıştır.’’ifadelerini kullandı.

Rotasyon uygulamasında Gümrük Bölge Müdürlükleri’ne bağlı makamların yeniden yapılandırılan norm kadro uygulaması dikkate alınarak yığılmaların giderilmesi ve daha kaliteli hizmet üretilmesinin sağlanması gibi nedenlerle bölgesinde süresi dolmayan 500’i aşkın memurun yer değiştirmesinin yönetmeliğin geçici 6. maddesine göre kapsama alındığını vurgulayan Yazıcı şunları aktardı: ‘‘Yaşanan sorunun bakan yardımcım ve müşavirlerimce tarafıma iletilmesi sonucu atama işlemlerini yapan görevliler uyarılmış, konuyla alakalı 15 Ağustos tarihinde gerçekleştirilen rotasyon uygulamasının ruhuna aykırı işlem, ilgililere tebliğ edilmeden sonlandırılmıştır. 2012 atamasına esas tercihler geçerli olmak kaydıyla internetten e-tercih ekranı sınırlı süreyle yeniden tercihlere açılacaktır. Süresi dolmayan hiçbir memur isteği dışında rotasyona tabi tutulmayacaktır. Atamalar, öğretmen atamaları ile bağlantılı eş durumu, aile bütünlüğü ve yönetmelikte belirtilen özür nedenleri dikkate alınarak yeniden yapılacaktır. Yaşanan bu durum dolayısıyla rahatsız olan, bu nedenle tepki ve isteklerini dile getiren tüm çalışma arkadaşlarımı anlayışla karşılıyor, müsterih olmalarını istiyorum.’’