Şemdinli’de Kontrol Noktaları Kaldırıldı

Hakkari’nin Şemdinli ve Yüksekova kırsalında yaşanan çatışmalar nedeniyle yaklaşık bir aydır Yüksekova-Şemdinli karayolunda oluşturulan kontrol noktaları kaldırıldı.

Şemdinli’de Kontrol Noktaları Kaldırıldı
Hakkari’nin Yüksekova ilçesine bağlı Yeşiltaş karakoluna düzenlenen PKK saldırısı ile birlikte çatışma ve operasyonların hızlandığı Hakkari’de en Son bazı bölgelerin de yasaklanması ile beraber güvenlik önlemleri en üst seviyeye çıkarıldı.

Yüksekova ve Şemdinli kırsalında yaşanan çatışmalarla birlikte Yüksekova-Şemdinli karayolu üzerinde bulunan 4 polis ve askeri kontrol noktasında artık kimlik ve araç kontrolü yapılmıyor. Özellikle kaçakçılığı önlemek için sürekli otomobillerde bagaj ve yolcuların kimliği, kamyon ve kamyonetlerde ise yakıt deposu ile kasalarının didik didik arandığı Güzelkonak Jandarma Karakolu'nda tüm kontrollerin kaldırılması dikkat çekti.

Öte yandan operasyonların sürdüğü sınır hattındaki birliklere asker ve mühimmat sevkiyatı Son 1 aydır sadece helikopterlerle sağlanıyor. Yüksekova ve Şemdinli’deki taburların helikopter pistlerinde hareketlilik günlerdir sürüyor. Hareketlilik zaman zaman gece geç saatlere kadar sürebiliyor .
Kaynak: İHA