Şehit Uzman Çavuş Yıldırım Kuzucular, Memleketi Sivas'ta Toprağa Verildi

Şırnak'ta hain saldırı sonucu hayatını kaybeden Uzman Çavuş Yıldırım Kuzucular'ın (27) cenazesi Sivas'ın Şarkışla ilçesine bağlı Akçakışla beldesinde toprağa verildi.

Cenaze töreninde oğlunun tabutuna sarılıp ağıtlar yakan anne Rahime Kuzucular ayakta durmakta zorlandı. Acılı anneye Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz başsağlığı dileklerinde bulundu.

Törende ayakta durmakta zorluk çeken baba Kazım Kuzucular ise terörün bir an önce bitmesi için yetkililere seslendi. Acılı baba, "Yıllardır nedir bu terörden çektiğimiz. Bunca vatan evladına yazık değil mi? Vatan için hepimiz gideriz, ben bile bu sakat ayağımla gitmeye hazırım. Ama artık yeter, birileri dur desin." dedi.

Oğlunun hayalleri olduğunu o hayallerine kavuşmadan şehit haberini aldığını söyleyen acılı anne Rahime Kuzucular'ın feryadı yürek dağladı. Acılı anne Kuzucular, "Vatan için 2 çocuğum daha var, onları da bugün istesinler gönderirim." diye konuştu.

Terör örgütüne lanet okuyan vatandaşlar terörün bitmesi için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti.

Şehidin öz geçmişi okunurken vatandaşların gözyaşlarını tutamadığı görüldü.

Tekbir sesleri ve dualar eşliğinde gözyaşları ile toprağa verilen Şehit Uzman Çavuş Yıldırım Kuzucular'ın cenaze törenine Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık, İçişleri Bakanlığı ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu da çelenk gönderdi. Öğle namazına müteakip Sivas Müftüsü Yusuf Şahin tarafından kılınan cenaze namazına Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Sivas milletvekilleri Hilmi Bilgin, Ali Turan, Sivas Valisi Ali Kolat, Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp Tugay Komutanı İlhan İv ile kuvvet komutanları ve çok sayıda vatandaş katıldı .