Ordu Kent Konseyi Belediye Alanı İçin Genel Kurul Topluyor

Ordu Kent Konseyi Başkanı Haluk Türkmen, eski Belediye binasının bulunduğu alanın ne şekilde kullanılacağına yönelik tüm vatandaşların görüşlerinin alınacağı bir genel kurul toplayacaklarını açıkladı.

Ordu Kent Konseyi Belediye Alanı İçin Genel Kurul Topluyor
Haluk Türkmen yaptığı açıklamada, Belediye binasının yıkılması sonrası bulunduğu alanın ne şekilde kullanılacağına ilişkin tartışmalar yapıldığını hatırlatarak, Kent Konseyi Yürütme Kurulu olarak toplandıklarını belirtti.

Söz konusu alanın kentin yeniden modern şehircilik anlayışı ile yapılanmasının başlangıcını oluşturabileceğini kaydeden Türkmen, “Bu alan yeniden yapılanmaya açılsın mı veya başka bir biçimde mi değerlendirilsin noktasında, paydaşımız olan 160 sivil toplum örgütü, kurumlar ve ilgi duyan vatandaşların görüşlerinin alınacağı, sonrasında yapılacak çalışma grubu değerlendirmesi ve sonucun kamuoyu ile paylaşılacağı bir genel kurul kararı alınmıştır” dedi.

Türkmen, genel kurulun 15 Eylül 2012 günü saat 13.00’te Ordu Belediyesi Karadeniz Tiyatrosu’nda (OBKT) toplanacağını, konu ve önerilerin tartışılıp rapor haline getirileceğini ve kamuoyuna duyuracaklarını da sözlerine ekledi .
Kaynak: İHA