Komşuya Bayram Tatlıları Türkiye’den

Yaklaşan Şeker Bayramı nedeniyle birçok vatandaş bayramda konukları için ikram etmek için şimdiden baklava ve tatlı yapabilme telaşına düşerken, Yunanistan’ın Midilli Adasında da aynı telaşın olduğu gözleniyor.

Komşuya Bayram Tatlıları Türkiye’den
Her hafta Perşembe günleri ekonomik kriz içinde bulunan Yunanistan’ın Midilli Adası sakinleri Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde kurulan semt pazarından alışveriş yapma geleneğini sürdürdüğü gözlenirken, komşuda da adeta Ramazan Bayramı telaşı içinde olduğu dikkatlerden kaçmıyor. Bu kapsamda, Ayvalık’ta bir asırlık olmasıyla bilinen en eski pastanesi İmren’de özelikle Ayvalık’a has Lor Tatlısı ve Baklavaya büyük ilgi gösteren ada sakinlerinin, bayram öncesinde tıpkı Türkler gibi pastaneye tepsi tepsi siparişlerde bulunduğu gözleniyor.

PASTANE SAHİBİ MEMNUN
İmren Pastanesi’nin sahibi Ahmet Tarçın ise bayram öncesi Ayvalık halkı gibi Yunanistan’ın Midilli Adasından da tepsiler dolusu tatlı siparişi almaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederken, “Ayvalık ile Midilli Adası arasında tatlı bir dostluk köprüsü kurduk” diyerek, ürünlerinin gördüğü büyük ilgi nedeniyle yakın zamanda Midilli’de de pastanesine ait bir şube kurmak istediğinin altını çizdi. Pastanenin sahibi Tarçın, Yunanlı müşterilerinin yaklaşık 100 tepsi baklava ve lor tatlısı siparişinde bulunduklarını kaydederek, “Önümüzdeki hafta Perşembe gününe kadar bu siparişleri hazırlayarak, yunanlı müşterilerimize teslim edeceğiz. Yaklaşan Ramazan Bayramı nedeniyle Ayvalık’ta tatilini geçiren ve konaklayan Türk vatandaşlarının da bayramlık tatlı siparişlerini almaya devam ediyoruz. Pastanemizin imalat kısmı tam kapasite gece gündüz çalışarak bu siparişleri müşterilerimize teslim etmeye çabalıyoruz” diye konuştu .
Kaynak: İHA