Bozdağ, Orucunu Vatandaşlarla Açtı

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Burdur Belediyesi tarafından Burdur Ulu Cami’de düzenlenen iftar sofrasına katıldı.İftar öncesi Ulu Cami’de toplanan vatandaşlarla sohbet eden Bekir Bozdağ, yaşlılar ve çocuklarla yakından ilgilenerek, sıkıntı ve isteklerini dinledi.

İftar yemeği öncesi konuşma yapan Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, artık Türkiye’nin yardım alan değil, yardım eden bir ülke konumunda olduğunu söyledi.

İki ayda bir Somali’ye gittiğini ifade eden Başbakan yardımcısı Bekir Bozdağ şöyle konuştu: “ Dün 70 sente muhtaç olan bir Türkiye, bu gün Somali'nin, Arakan'ın imdadına koşan bir Türkiye haline geldi. Allah sizlerin dualarıyla ülkemizi daha iyi bir konuma getirsin. Türkiye Cumhuriyeti olarak elimizden geldiği kadar, gücümüzün yettiği kadar her yere koşmaya, yardım elimizi uzatmaya gayret ediyoruz. Gözyaşının dinmesi, kanın durması için yapmamız gereken ne varsa onun gereklerini yerine getirme konusunda hassasiyet gösteriyoruz. Ülkemizde devam eden terör belasının ortadan kaldırılması Sonlandırılması için hükümetimiz çalışmalarını sürdürüyor. Öte yandan Suriye'de devam eden zulmün Sona ermesi için de elimizden gelen çabayı göstermekteyiz. 2011 yılı içinde Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak 1 milyar 33 milyon Dolar yabancı ülkelerde yoksulluktan felaketlerden dolayı yardım etmiş durumdayız. Dün yardım alan bir Türkiye, 70 sente muhtaç olan bir Türkiye bu gün Somali'nin yardımına koşan bir Türkiye, Suriye'deki yangını söndürmek isteyen bir Türkiye her yere yetişmek isteyen bir Türkiye var. Güçlü bir ülkemiz var. Hükümetimizin çalışmalarıyla artarak devam edecektir. Ramazanınızı tebrik ediyorum” Bozdağ, ezanın okunmasıyla orucunu vatandaşlarla birlikte açtı. İftar yemeğine Somalili mültecilerde katıldı.

İftar yemeği, Burdur Müftüsü Osman Artan eşliğinde yapılan dualarla Son buldu. İftar yemeğinin ardından beraberindeki heyetle birlikte Burdur Ulu Cami’de akşam namazını kılan Bozdağ, cami çıkışında Somalili mültecilerle sohbet etti. Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Ulu Cami’de kılınan teravih namazının ardından Ankara’ya hareket etti

Kaynak: İHA