Bakan Şahin'den 'Rektör Anne'ye çağrı

Ailesi tarafından yuvaya bırakılınca dünyaya küsen ve hiç konuşmayan Umut'u, koruyucu annesi olarak hayata döndüren Giresun Üniversitesi Rektörü Aygün Attar, 7 Ağustos'ta AKŞAM'a 'manşet oldu. AKŞAM'ın duyurduğu sevgi mucizesi Bakan Fatma Şahin'i duygulandırdı.

Bakan Şahin'den 'Rektör Anne'ye çağrı
Çocuk yuvasına bırakıldığından beri içine kapanan ve 2 yıldır hiç kimseyle konuşmayan Umut'u evine alarak koruyucu anneliğini üstlenen Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Aygün Attar'ın verdiği sevgiyle konuşması tüm Türkiye'yi duygulandırdı. Attar'a Türkiye'nin dört bir yanından tebrik ve teşekkür telefonları yağdı.
Türkiye'nin yabancı kökenli ilk rektörü olan Attar'ın davranışından etkilenenlerden biri de çocuklar konusundaki hassasiyeti bilinen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin oldu.
AKŞAM'da haberin yayınlanmasının ardından Bakan Şahin'in kendisini telefonla aradığını belirten Rektör Attar, 'Sayın bakanımız çok duygulandığını ve herkese örnek olacak bir davranışta bulunduğumu söyledi. Çocuklarımıza yönelik projelerde ve çalışmalarda birlikte olacağımızı söyledi. Sayın Bakanımızın bu telefonu beni de çok mutlu etti. Umarım Umut gibi çocuklara yardımımız dokunur. Onları sevgiyle büyütürüz' dedi.