Kıyı Tasarım Projesi İzmir Fuarı’nda Tanıtılacak

İzmir Büyükşehir Belediyesi 'Kıyı Tasarım Projesi'nin 81. İzmir Enternasyonal Fuarı’nda tanıtılmasına yönelik çalışmalar kapsamında, İzenerji Tasarım Müdürü Aslı Şentürk ve Yaşar Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tevfik Balcıoğlu ile İZFAŞ Genel Müdürü V.

Kıyı Tasarım Projesi İzmir Fuarı’nda Tanıtılacak
Mehmet Şakir Örs biraraya geldi. İZFAŞ’ta düzenlenen toplantıda konuşan projenin koordinatörlerinden Prof. Dr. Tevfik Balcıoğlu, projenin Türkiye, İzmir için çok önemli olduğunu söyledi.

İZFAŞ Genel Müdür Vekili Mehmet Şakir Örs, 81. İzmir Enternasyonal Fuarı’nın bu yılki ana temasının 'Hayatın Her alanında Tasarım’ olduğunu belirterek, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin tasarım projelerini fuar katılımcı ve ziyaretçileriyle buluşturmak istediklerini kaydetti.

Örs, "İzmir bir tasarım kentidir. Tasarım yeniliktir, değişimdir, yaratıcılıktır. Bütün bu özellikler İzmir ile bütünleşmektedir. İzmir’in bütün güzelliklerinin ve özelliklerinin yanı sıra tasarımcı yanını da ortaya çıkarmayı ve İzmirlilerle buluşturmayı planlıyoruz. Bu bağlamda İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kentin yeniden tasarlanması projeleri İzmirli hemşehrilerimizle paylaşılacak. Her yıl olduğu gibi fuar içinde yer alan İzmir Büyükşehir Belediyesi fuar sokağında proje sunumları ve söyleşiler gerçekleşecek. İzmirlilerin tasarım projesi ile ilgili görüş ve düşünceleri alınacak" diye konuştu.

Fuar katılımcılarına da bir çağrıda bulunan Örs, 81’inci İzmir Enternasyonal Fuarı’na katılacak kurum ve kuruluşlardan tasarım konusunda sunum yapmalarını, stant ve sergi açmalarını beklediklerini dile getirdi.

Yıllara Göre İzmir Enternasyonal Fuarı Temaları: 2001 yılında ihtisas sektörü uygulaması ile başlayan çalışma 2003 yılında gerçekleştirilmedi. 2004 yılında konsept adıyla uygulandı, 2005’ten itibaren tema uygulamasına geçildi ve bugüne kadar devam ettirildi.

- 70. İEF ihtisas sektörü: “Ev Aksesuarları ve Gereçleri Sektörü” - 71. İEF ihtisas sektörü: “Gıda” - 72. İEF ihtisas sektörü: ……… 2003’de gerçekleştirilmemiş, özel bir sektörün ana ihtisas sektörü olarak vurgulanmaması kararı alınmıştır - 73. İEF konsepti: “Uzay Teknolojileri ve Robotlar” - 74. İEF ana tema: “Değişim ve Gelişim” - 75. İEF iki ana tema: “Organik Ürünler” ve “Alternatif Enerji” - 76. İEF ana tema: “Sağlık - Daha Sağlıklı Bir Dünya İçin Yeni Yollar ve Herkes İçin Sağlık” - 77. İEF ana teması: “Küresel Isınma ve İklim Değişiklikleri” - 78. İEF ana teması: “İletişim Teknolojileri ve Telekomünikasyon” - 79. İEF ana teması : “Enerji” - 80. İEF ana teması: “Çevre ve Çevre Teknolojileri” - 81. İEF ana teması: “Yaşamın Her Alanında Tasarım” .
Kaynak: İHA