Dünyanın En Büyük Mevlevihanesinde İftar

Çanakkale’nin Gelibolu ilçesinde bulunan mevlevihane, iftarda 3 bin kişiye ev sahipliği yaptı.

Çanakkale Valiliği ve Tasavvuf Vakfı işbirliğinde Gelibolu Mevlevihanesi'nde verilen iftar yemeğinde 3 bin kişi oruç açtı. Mevlevihane bahçesindeki iftara, Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna, AK Parti Çanakkale Milletvekili İsmail Kaşdemir, Gelibolu Kaymakamı Namık Kemal Nazlı, Çan Kaymakamı Hasan Gözen, CHP'li Gelibolu Belediye Başkanı Mustafa Özacar, AK Partili Eceabat Belediye Başkanı Kemal Dokuz, siyasi parti yöneticileri ile yaklaşık 3 bin Gelibolulu katıldı.

İftar yemeğinin ardından program, mesnevi okunmasıyla devam etti

Vali Tuna, Mevlevihane'de karşılık beklemeden, gönülden hizmet etmeye çalışan insanlar bulunduğuna dikkat çekerek, “İyi ki varlar diyorum, iyi ki böyle bir ekibe sahibiz. Bizler, önceki dönemler kadar olmasa da bugün bu kültürü yaşatmaya, Mevlevihane'yi önemli bir merkez haline getirmeye çalışıyoruz. Buradan bütün insanlığa, ülkemize ve Balkan coğrafyasına sevgi ve aşk tohumları ekeceğiz. Burada olduğumuz sürece bu müesseseyi bir ilim ve kültür varlığı olarak muhafaza etmeye, desteklemeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Tasavvuf Vakfı Trakya Bölge Sorumlusu Öğretim Görevlisi Halit Kuşku, “Çanakkale Valiliği, her alanda şehrimizin değerlerine sahip çıkmaktadır. Çanakkale bu açıdan çok başarılı bir dönemden geçmektedir. Bu kapsamda Gelibolu Mevlevihanesi’nde bu sene 2. Yapılacak olan bir iftar programı düzenledik. Geçtiğimiz aralık ayında, Çanakkale Valiliği koordinatörlüğünde tüm balkan ülkelerinden temsilciler ve büyük bir katılım ile muhteşem bir Şeb-i Arus programı düzenlemiştik. Vakfımız 45 aydır, Gelibolu Mevlevihanesi’nde, halka açık ve ücretsiz olarak etkinliklerine devam etmektedir. Yurt içi ve yurt dışından binlerce ziyaretçiyi misafir etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Atalarımızın bıraktığı manevi kültür mirasının, onların uyguladığı gibi ücret almadan, gönüllülük esasına dayalı yapmanın mutluluğu içindeyiz. Her ay düzenli olarak etkinliklerimiz devam etmektedir. Emeği geçen tüm kurum ve kuruluş ve şahıslara teşekkür ediyorum” dedi.

Program, Bursa Mevlevi Kültürünü Koruma ve Yaşatma Derneği'nin 20 kişilik ekibi tarafından sergilenen sema gösterisiyle son buldu .
Kaynak: İHA