Restorasyon Çalışmalarına Karşı Yürütmeyi Durdurma Davaları Reddedildi

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin Ulus'taki Kale, Hacı Bayram Camisi, Yahudi Mahallesi ve çevrelerindeki restorasyon çalışmalarına karşı bazı meslek odaları tarafından açılan yürütmeyi durdurma davaları, Danıştay 14. Dairesi tarafından reddedildi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, TMMOB Şehir Plancıları Odası Ankara Şubesi, TMMOB Peyzaj Mimarları Odası ve TMMOB Mimarları Odası Ankara Şubesi'nin 'yürütmeyi durdurma talepleri'nin, Danıştay 14. Dairesi tarafından reddedildiği belirtildi.

Açıklamada, bölgede yürütülen çalışmaların, daha önce alınan kararlar ve Bakanlar Kurulu'nun belirlediği sınırlar doğrultusunda yönetmeliğe uygun gerçekleştirildiği ve dava konusu işlemde hiçbir hukuka aykırılığın bulunmadığı tespit edilen karar metninde, bilirkişi raporundaki kısmen de olsa olumsuzluk içeren bazı değerlendirmelere ilişkin olarak da ''Varsayıma dayalı bilirkişi raporunun bu kısmına itibar edilmesi imkânı bulunmamaktadır'' görüşüne yer verildiği vurgulandı.

Açıklamada, Mahkeme'nin bu kararıyla, Büyükşehir Belediyesi'nin tarihi dokuyu yeniden ortaya çıkarma çalışmalarının gerekliliğini bir kez daha ortaya koyduğu kaydedildi.

Muhabir: Ankara

Yayıncı: Ebubekir Gülüm
Kaynak: AA