Ölmeselerdi 3 Gün Sonra Türkiye’ye Geleceklerdi

Almanya’da bir evde çıkan yangın sonucu hayatını kaybeden 3 kardeşin olaydan 3 gün sonra eğitimleri için Türkiye’ye getirilmeleri amacıyla hazırlık yapıldığı öğrenildi.

Ölmeselerdi 3 Gün Sonra Türkiye’ye Geleceklerdi
Dortmund kentindeki evlerinde sabah 05.00 sıralarında çıkan yangında, 4 yaşındaki Mustafa ve 12 yaşındaki Zilan Tüfekçi odalarında, 7 yaşındaki Mehmet Tüfekçi ise kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti

Yangında çocuklarını kaybeden Muharrem Tüfekçi’nin Adana'daki baba evinde kurulan taziye çadırında yas vardı. Burada gazetecilere açıklama yapan Muharrem Tüfekçi’nin ağabeyi Ali Tüfekçi, gazetelerde çıkan haberlere tepki göstererek, "Bende olayı haberlerden duydum. Ancak haberlerin bir çoğu gerçeği yansıtmıyor" dedi.

Ağabeyinin 3 yıl önce eşini kaybettiğini ve çocuklarının üvey anne elinde büyümemesi için evlenmeyerek tek başına baktığını belirten Tüfekçi, "Yeni açacağı iş yerini işletebilmek için ve çocuklarının daha iyi yetişmesi için eğitim hayatlarına Türkiye'de devam etmelerine karar verdik. Yeğenlerim eğer bu yangında ölmeselerdi 3 gün sonra burada olacaklardı" dedi.

Tüfekçi, 3 çocuğunu kaybeden kardeşinin şu an akrabalarının yanında kaldığını belirterek, “Kardeşim telefonda dahi konuşmakta zorlanıyor. Ayrıca psikolojik destek alıyor” dedi.

Gazetelerde çıkan bazı haberlerin kendilerini incittiğini ve acılarını daha da arttırdığını vurgulayan Tüfekçi, şunları söyledi: ''Yeğenlerimin ölümünün ardından bazı haberler yapıldı ve kardeşim Muharrem sanki çocuklarını kendisi öldürmüş gibi yazılar yazıldı. Bu haberler olay daha aydınlığa kavuşmamışken yapıldı. Ağabeyim polisle tartıştığı için 2 saat gözaltında tutuldu. Şüpheli konumunda olduğu için tutulmadı. Zaten ‘Allah'ım bari biri yaşasaydı da acım hafifleseydi' diye konuşan bir insan nasıl olur da 3 evladını birden öldürür. Birde bunlarda yetmezmiş gibi ölen yeğenlerimden biri yerine oğlumun fotoğrafını koymuşlar.'' Yangında hayatını kaybeden kardeşlerin Almanya’daki otopsinin ardından Türkiye’de defnedileceği öğrenildi .
Kaynak: İHA