Sürgü'de Yaşanan Olaylar, Gaziantep'te Protesto Edildi

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Gaziantep Şube Başkanı Yusuf Turunç, Malatya'nın Doğanşehir ilçesine bağlı Sürgü Beldesi'nde Ramazan davulcusu ile Alevi kökenli bir aile arasında yaşanan tartışma ve sonrasındaki olayları protesto ederek, yapılan katliam girişimi olduğunu savundu.

Gaziantep'te Pir Sultan Abdal Kültür Derneği öncülüğünde çeşitli siyasi parti ve sivil toplum örgütlerinin de katılımıyla Sürgü'de yaşanan olaylar protesto edildi. Kırkayak Parkı'nda toplanan kalabalık sloganlar atarak Yeşilsu Meydanı'na yürüdü. Burada semah gösterisi yapılmasının ardından Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Gaziantep Şube Başkanı Yusuf Turunç, basın açıklaması yaptı. Sürgü'de Alevilere yönelik katliam girişimi yapıldığını savunan Turunç, "Saldırganlar Sürgü'de yeni bir Maraş, Çorum, Madımak denemesi yaparken, dikkat çekici olan, hiçbir kişi hakkında yasal bir işlem yapılmamış olmasıdır. Provokatörler elini kolunu sallayarak dolaşmakta ve yeni saldırı planları yapmaktadır." diye konuştu.

Sürgün planları yapıldığını da aktaran Turunç, "Sürgü'de saldırıya uğranan Alevi ailenin yaşadıkları olaydan dolayı nasıl bir psikoloji içinde olduklarını tahmin etmek zor değil. Güvenlik güçlerinin, 'Can güvenliğini sağlıyoruz' diyerek, evin etrafını sarmaları çözüm müdür?" ifadelerini kullandı. Toplanan kalabalık, basın açıklamasının ardından olaysız bir şekilde dağıldı.