Sen Genel Başkanı Metin Memiş Açıklama Yaptı

Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, önümüzdeki yıl itibariyle artık sağlık çalışanlarının göreve kadrolu alınacağını bildirdi.

Memiş, Sağlık-Sen Konya Şubesi 4. Olağan Kongresi'nin gerçekleştirildiği otelde, Suriye, Arakan ve dünyanın çeşitli yerlerindeki Müslümanlara yapılan zulümlerin durdurulması için dünya ve Türkiye'deki yetkililere seslendi.

Komşu ülke Suriye'de Esed rejimi tarafından Ramazan ayında da katledilen Müslümanların olduğuna dikkati çekin Memiş, ''Akşam olduğunda iftar sofrasına oturamayan, sokaklarda genci yaşlısı çocuğu öldürülen ve dram üstüne dram yaşayan bir Suriye var'' dedi.

Arakan'daki gelişmelere değinen Memiş, Memur-Sen ailesi olarak bu yıl yapacakları iftar programlarının tamamını iptal ederek Memur-Sen adına 200 bin lira yardımda bulunduklarını dile getirdi.

Geçtiğimiz hafta Sağlık Bakanı ile bir görüşme yaptıklarını hatırlatan Memiş, şunları kaydetti:

''Görüşmede sağlık çalışanlarımızın mağduriyetlerin giderilmesine ilişkin taleplerimiz oldu. Sağlıktaki alımlarında kadrolu olarak yapılması talebinde bulunduk. Önümüzdeki yıl itibariyle artık sağlık çalışanları göreve kadrolu olarak alınacak. Bunun yanında kadroya geçenlerden sonra göreve başlayan 25 bin sözleşmeli arkadaşımız var. İnşallah bu 25 bin sözleşmeli arkadaşımızın da kadroya geçmesi için mücadelemizi sürdüreceğiz.''

Muhabir: Basir Gülüm / Metin Bolat

Yayıncı: J.Jale Müminoğlu
Kaynak: AA