AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Mehmet Sekmen'den Açıklama

AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Mehmet Sekmen, yerel seçimlere parti teşkilatları olarak güçlü bir şekilde hazırlandıklarını belirterek, ''Seçimden seçime değil, her gün halkla kaynaşma, halkın sıkıntılarını tespit edip çözüm üretme gayreti sergiliyoruz'' dedi.

Sekmen, AK Parti Aydın İl Başkanlığı tarafından Turistik Park'ta düzenlenen istişare toplantısında yaptığı konuşmada, il ve ilçelerdeki parti yetkilileriyle yerinde incelemeler yaptıklarını, böylelikle vatandaşların da sıkıntı ve taleplerini dinleme imkanı bulduklarını söyledi.

Siyasi partilerin halkın sıkıntılarına çözüm bulması gerektiğini dile getiren Sekmen, ''Seçimden seçime değil, her gün halkla kaynaşma, halkın sıkıntılarını tespit edip çözüm üretme gayreti sergiliyoruz. Hizmetleri, çalışmaları yerinde inceliyoruz. 'Gitmediğin, görmediğin yer senin değildir' anlayışı içerisindeyiz'' dedi.

-''Beldeler ilçe olacak''

Sekmen, Büyükşehir Belediyesi Yasası'nda yapılacak değişiklikle Aydın'ın da büyükşehir statüsüne alınacağını belirtti.

Aydın'ın büyükşehir yapılmasıyla birlikte beldelerin, bu düzenlemeden mağdur olacaklarına dair iddiaların gerçek dışı olduğunu ifade eden Sekmen, şunları kaydetti:

''Aydın, büyükşehir olduğunda beldeler kapanmayacak, ilçe olacak. Böylelikle bütçeden aldıkları katkı iki katına çıkacak ve daha güçlü hizmet alma imkanı doğacak. Her ilçede su ve kanalizasyon hizmeti sunan birimler oluşturulacak. Yol bakım hizmetleri artacak. Vatandaşlar, bugüne kadar yapılmayan hizmetlere ulaşma imkanı yakalayacak. Buna paralel olarak organize sanayi bölgeleri kurulacak, işsizlik sorununa çözüm bulunacak.''

Muhabir: Gökmen Şireci / Seyhan Kurtman

Yayıncı: Ufuk Kırabalı
Kaynak: AA