Bosna Hersek Büyükelçisinden BTSO’ya Veda Ziyareti

Ankara’daki büyükelçilik görevini tamamlayan Bosna Hersek Türkiye Büyükelçisi Dragoljub Ljepoja, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’na veda ziyaretinde bulundu. Ziyarete, karşılıklı dostluk mesajları damgasını vurdu.

Bosna Hersek Büyükelçisinden BTSO’ya Veda Ziyareti
BTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Ali Hazır ve Mahmut Yılmaz ile Yönetim Kurulu Üyesi Erdem Baydaroğlu tarafından ağırlanan Bosna Hersek Türkiye Büyükelçisi Dragoljub Ljepoja, görev süresi boyunca Türk girişimciler ve Bursalı sanayiciler ile yakın temaslarda bulunduğunu kaydederek, “Başta Bursa Ticaret ve Sanayi Odası olmak üzere birçok kuruluşla çok yakın işbirlikleri geliştirdik. İki ülke arasındaki ilişkilerin bugünkü noktaya gelmesinde sizlerin de çok büyük payı var. Bosna Hersek’teki potansiyelin iyi görülmesi ve değerlendirilmesi gerekiyor” diye konuştu.

Konuk büyükelçi konuşmasında, Bosna Hersek’teki siyasi istikrarsızlığa da değinerek, “Türkiye, Bosna Hersek’e yatırım yapan ülkeler sıralamasında 9. sırada. Bu yılın sonunda 5. sıraya yükseleceğini düşünüyorum. Özellikle de iki hükümet arasında yapılan anlaşmalar neticesinde önümüzdeki yıl 1 milyar dolarlık yatırım yapılmasını bekliyoruz” dedi.

BTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Hazır da, görev süresi boyunca iki ülke arasındaki ticari ilişkilerin geliştirilmesinde önemli bir rol üstlenen büyükelçiye teşekkürlerini ileterek, bundan sonraki görevlerinde de aynı başarıları göstereceğine olan inancını belirtti.

Bosna Hersek Bursa Fahri Konsolosu Muzaffer Çilek de ziyarette Büyükelçi Ljepoja’ya eşlik etti .
Kaynak: İHA